Рівняємось на кращих


Щороку вінничани визначають претендентів на звання «Почесний громадянин міста Вінниці».Відповідно до порядку присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» упродовж червня поточного року тривав збір пропозицій та подань від трудових колективів, професійних спілок, підприємств та організацій різних форм власності, громадських об'єднань тощо . Кінцевий термін прийому пропозицій сплив 30 червня. Загалом на адресу Комісії по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» надійшли пропозиції та подання по 4-х кандидатурах.

Понад 70 % опитаних висловилися за присвоєння цього звання Володимиру Гройсману, але він зняв свою кандидатуру. Зняв кандидатуру і заслужений будівельник України, почесний культурний консул Грузії в Україні Володимир Гігінеїшвілі. Залишилося дві кандидатури – Петра Бойка і Почесного ветерана України, полковника, інваліда війни 1-ї групи Ольги Твердохлєбової. Нагадаємо, Володимир Гройсман чотири роки тому теж відмовився від участі в конкурсі на звання почесного громадянина Вінниці. Того року звання отримала Раїса Панасюк, яка була урядовою Уповноваженою з прав людей з інвалідністю.

27 серпня Вінницька міська рада ухвалила рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Вінниці" Петрові Бойку – народному артистові України, заслуженому діячеві мистецтв України, директору і художньому керівнику Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва "Барвінок".


Петро Бойко - один з трьох українців, нагороджених орденом Усмішки. Додамо, що орденом Усмішки нагороджують видатних людей всього світу за вагомий внесок у виховання дітей. Подання на нагородження цією відзнакою роблять саме діти, а не дорослі. Народний ансамбль танцю «Барвінок» було створено у 1984 році. Засновник та незмінний художній керівник колективу – народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, відмінник освіти України, кавалер ордена «За заслуги», кавалер міжнародної нагороди ООН – «Орден Посмішки» Петро Бойко. Сьогодні «Барвінок» по праву вважається одним з кращих хореографічних колективів не тільки в Україні, але і у всьому світі.

За роки свого існування ансамбль став переможцем багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів. В тому числі, у 2001 році, народний ансамбль танцю «Барвінок» став переможцем Міжнародного конкурсу дитячих шоу-програм «Слов‘янського базару у Вітебську-2001» та володарем спеціального призу «За високу майстерність виконання». У 2014 році народний ансамбль танцю «Барвінок» став абсолютним переможцем та володарем Гран-прі ІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського.

Ансамбль побував на гастролях у 30 країнах світу. Тільки в Японії «Барвінок» побував з концертами шість разів. Перед досконалістю і неперевершеністю українського мистецтва, яке дарував «Барвінок», низько схиляли голови президенти і члени імператорських сімей. На основі народного ансамблю танцю «Барвінок» у 1996 році був створений Вінницький міський Центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок».







Згадаємо тих, кому вінничани присвоїли  звання «Почесний громадянин міста Вінниці»



Коментарі