Послідовники М.І. Пирогова



У першому кварталі 2021 року до кожного структурного підрозділу закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» надійшло 30 примірників книги «Вінниця – місто послідовників М. І. Пирогова». Це видання отримано безоплатно від Департаменту маркетингу міста та туризму  на підставі рішення виконавчого комітету міської ради від 17.122020 року №2755.




Книга побачила світ завдяки конкурсу «Бюджет громадських ініціатив», де ідея створити таку книгу перемогла в категорії «малі проекти».Вражаючу за розміром і наповненням книгу «Вінниця – місто послідовників М. І. Пирогова». випустили у видавництві “Нова книга” накладом у 500 примірників за обсягом у 440 сторінок. Надрукована на дорогому папері, вона містить не лише історію розвитку медицини на Поділлі, біографії видатних лікарів, які працювали тут, але й понад 250 світлин. Деякі з них публікуються вперше. Окрім Миколи Пирогова, читачі знайдуть на сторінках цікаві факти з життя та професійної діяльності Степана Руданського, Василя Кузнєцова, Миколи Оводова, Олександра Ющенка, Олександри Смолянської, Север’яна Белканії, Максима Родюка та багатьох інших.





Творці та упорядники книги – зокрема Ольга Юрчишина та Неліна Кравчук – запевняють, що книга буде цікавою не лише для дослідників медичної галузі, але й всім, хто цікавиться історією Вінниччини загалом. Адже під час роботи над виданням, її авторам довелося тривалий час співпрацювати зокрема й зі столичними бібліотеками та архівами.









Коментарі