Програма поповнення фондів публічних бібліотек у співпраці з Українським інститутом книги.

         

У 2020 році базові бібліотеки ВМ ЦБС - ЦМБ ім. І. Бевза та ЦБДЮ, були зареєстровані та включені до переліку відібраних бібліотек, які братимуть участь в Програмі поповнення фондів публічних бібліотек у співпраці з Державною установою «Український інститут книги». Реалізація Програми передбачає новий механізм співпраці з публічними бібліотеками. Міністерство культури та інформаційної політики наказом від 6 листопада 2020 року №2271 затвердило перелік книг, які будуть придбані для поповнення бібліотечних фондів у 2020 - 2021 р.р.

У жовтні працювали три експертні ради з відбору книжкової продукції:
• Експертна рада з оцінювання літератури для дітей та юнацтва;
• Експертна рада з оцінювання літературно-художніх видань для дорослих;
• Експертна рада з оцінювання іншої (нехудожньої) літератури для дорослих.

Кожна із експертних рад оцінила запропоновані видання та підготувала перелік рекомендованої для закупівель літератури, який потрапив на погодження Міністерству культури та інформаційної політики України. Наступним етапом програми стала закупівля книг та їх відправлення бібліотекам. Всього книжкові видання отримають 606 бібліотек України.

12 січня 2021 року центральна міська бібліотека ім.І.Бевза та центральна бібліотека для дітей та юнацтва отримали перший транш від Українського інституту книги. Друковані видання в кількості по 827 примірників в кожну бібліотеку передані через обмінно-резервний фонд бібліотеки ім.Тімірязєва. Розпочалась робота по бібліотечній обробці отриманих видань.








Коментарі