Нові книги знайдуть своїх друзів




До вашої уваги - друга частина презентації нових краєзнавчих видань, які надійшли до ВМ ЦБС у єдиному примірнику:

821.161.2 (477.44)
К 69
Корсунська, Тамара (Бевз Тамара Олексіївна).
Козацький і Шевченків край [Текст] : збірка / Т. Корсунська ; відп. ред. І. С. Майдаченко. - Корсунь-Шевченківський : ФОП Гавришенко В. М., 2015. - 160с... - ISBN 978-966-2464-57-3 : 45.00грн.

Книга Тамари Корсунської «Козацький і Шевченків край» адресована і читачам юнацького віку (зокрема, поема «Перемога на Землі Мамаїв», яка здобула Спеціальну відзнаку «Козацька балачка рекомендує» на ІV Міжнародному літературному конкурсі «Козацька балачка», м. Київ, 2014), і дорослому читацькому загалу. У поетичних рядках пломеніє любов до України, козацького краю, гордість за рідну землю, за її шевченківські корені. Поезії, зібрані у цій збірці стануть у нагоді під час складання та проведення національно-патріотичних заходів серед користувачів закладів культури.


821.161.2 (477.44)
К 69
Корсунська, Тамара (Бевз Тамара Олексіївна).
Тривога за Україну. Поезії про АТО [Текст] : збірка / Т. Корсунська ; ред. І. В. Данилюк. - Вінниця : ФОП Рогальська І. О., 2018. - 152с... - ISBN 978-617-7556-17-5 : 30.00грн.

Це восьма книга поетеси. В ній – поезії про трагічні події на Сході України, про захисників Вітчизни, про їх мужність, героїзм, любов до рідного краю. Книга розрахована на широке коло читачів. Автор переживає за Батьківщину, всім серцем вболіває за її нелегку долю.
Автор книги, Корсунська Тамара, в1972 році закінчила Київський педагогічний інститут, факультет філології, за спеціальність «Українська мова та література». По закінчені працювала в школах міст Жданова, Вінниці та Корсунь-Шевченківського вчителем української мови та літератури. Шістнадцять років викладала на кафедрі української мови інституту філології й журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського. В 1996 році їй було присуджено науковий ступінь кандидата філологічних наук, потім вчене звання доцента. До речі, Бевз Тамара Олексіївна виховала свою онуку, молоду поетесу Олександру Бурбело.


908 (477.44)
К 93
Курортополіс Хмільник - Даруємо здоров'я кожному [Текст] : путівник / Хмільницька міська рада Вінницької області. - Хмільник : Туристично-інформаційний центр, 2019. - 53с. : кольор. фотогр. - 20.00грн.


Хмільник - місто-курорт державного значення та світового масштабу, унікальна оздоровниця, що не має аналогів в світі. Це оздоровча перлина Поділля у Вінницькій області. До вашої уваги - яскраво ілюстрований туристичний путівник по кращому і найстарішому курортному містечку Вінниччини. Цікаві архівні фото: від першої історичної згадки про Хмільник – 1362 рік та розповіді про кращі оздоровниці міста – до розділу «Хмільник – інвестиційний» - все те, що може зацікавити користувачів бібліотек. Яскраво ілюстроване видання стане перлиною в оформленні чергової краєзнавчої виставки.







59(477.44)
М33
Матвійчук, Олександр Анатолійович.
Птахи Вінниччини [Текст] : наук.-поп. літ-ра / О. А. Матвійчук, А. Б. Пірхал, А. В. Відуецький ; оформ. худож. А. М. Величук. - Вінниця : Нілан-ЛТД, ТОВ, 2017. - 328 с. : фотогр. - ISBN 978-966-924-582-3 (в опр.) : 50.00грн.


Куди б не пішла людина - вона завжди має нагоду зустріти птаха. Птахи є найбільшим за кількістю видів класом хребетних тварин Вінниччини. Представлене видання охоплює 240 видів птахів, які нині реєструються, або були виявлені на території Вінницької області в минулому. Кожен із видів проілюстрований фотографіями, які демонструють характер оперення птахів у різні сезони року, особливості їх вбрання з огляду на вік та стать.
 Наведені відомості про характер перебування та поширення кожного виду птаха на теренах області, його відносну чисельність, раціон та охоронний статус. Книга призначена для фахівців біології, екології, краєзнавців, натуралістів, викладачів вищої і середньої школи, студентів природничих факультетів. Буде цікава працівникам різних галузей народного господарства, які займаються питаннями раціонального природокористування та охорони природи. 
Науково-популярне видання водночас збагачене професійними фото, які  презентував викладач кафедри біології Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Олександр Матвійчук.Усе своє професійне життя він вивчає, досліджує чисельність і поширення птахів, описує зміни, які відбуваються в природі протягом останніх років, а у вільний час захоплюється фотографією. Упродовж двадцяти років спостережень Олександр зробив чимало вдалих кадрів, на яких зображені мальовничість живої природи, звірі та птахи. 











Коментарі