Коронавірус: як пережити без бібліотеки карантин у Вінниці.

Чимало рецептів на сьогодні виробило людство у боротьбі з коронавірусом, єдине чого не було передбачено,так це рекомендацій для бібліофілів. Як вижити, коли у тебе нема доступу до нової книги, куди подітися, якщо ви обмежені у спілкуванні з друзями бібліотечного клубу, а власні діти рвуться на черговий майстер-клас тих гуртків, які стали звичними для нас у найближчих закладах культури рідного мікрорайону обласного центру?...
Як урізноманітнити своє дозвілля, коли двері бібліотеки зачинені?
По перше, це пошук сайтів, на яких ми безкоштовно завантажуємо книги українською чи іноземною мовою без реєстрації, надсилання смс та інших ускладнень.

Отож, книги українською мовою ви зможете знайти і завантажити на цих сайтах:

http://e-bookua.org.ua
h
ttp://javalibre.com.ua
http://chtyvo.org.ua
https://play.google.com/store/
https://read-online.in.ua/popularbook


Книги російською мовою завантажуйте  тут:

http://booksshare.net
http://www.many-books.org
https://litnet.com/ru
http://book-online.com.ua/
http://loveread.ec/


Книги англійською мовою:

http://www.digilibraries.com
http://www.bookyards.com/en/welcome
http://www.homeenglish.ru/Books.htm


Книги польською мовою:

http://wolnelektury.pl
http://www.chmuraczytania.pl


Наступне:щоб ознайомитись з новими надходженнями до бібліотек Вінницької міської централізованої бібліотечної системи (ВМ ЦБС) заходимо на сайт:

http://www.vinbiblio.com.ua/

де, за допомогою електронного каталогу обираємо книги,які зацікавили, і після карантину найближча до вас бібліотека-філія ВМ ЦБС надасть вам можливість отримати це друковане видання.
Власна бібліотека...  Витерли попіл, передивились, перечитали і відібрали книги, щоб подарувати їх у майбутньому іншим читачам тих самих філій вашого мікрорайону.

Передплатні видання - газети та журнали, за якими ви і ми щоденно прибігали до читальних залів бібліотек, щоб дізнатись, де у Вінниці та області що трапилось, кого і за що  призначили, про що говорить гороскоп, який прогноз на тиждень та що робити з перцями та огірками згідно посадкового календаря...Прикро, коли працівник читального залу говорив: "Нажаль, сьогодні "33-й канал" не надійшов з поштового відділення..." 
Як у цьому випадку, так і сьогодні, ми маємо можливість проглянути електронний варіант улюблених газет та журналів.Отож, набираємо в Інтернеті - « Вінницька газета», «20 хвилин», «Місто», та ін. і будемо знати всі події у Вінниці, Україні та вінших країнах світу.

Не сумуйте, прийде час і епідемія відійде, всі заклади, в т.ч. і бібліотеки, радо відчинять всі двері для зустрічі з вами.  

Коментарі