Довідкове бюро вінничан                                                       Випуск 1.

Аукціон проектів відбудеться 15 травня   


Уже четвертий рік поспіль фонд громади "Подільська громада" реалізовує аукціон проектів, де вінничани "голосують" коштами за ідеї, які вважають потрібними та корисними місту.Завдяки попереднім аукціонам було реалізовано 15 проектів, на загальну суму 223 000 грн. У цьому році аукціон відбудеться 15 травня . Буде представлено чотири проекти: "Життя без залежності", "Права людини для школярів", "Стань помітним" та "Чисте місто - чисте сумління".

У Вінниці - «VinBookFest»

Два дні, 17 та 18 травня у Вінниці проходитиме фестиваль «VinBookFest». Його вже втретє за підтримки Вінницької міської ради та Вінницької облдержадміністрації проводять Вінницька міська централізована бібліотечна система та громадська організація «Культурний Всесвіт». На відвідувачів чекає виставка-продаж книг, автограф-сесії відомих письменників, майстре-класи, фото- та лаунж-зони. 

Замість запускати кульки в небо, вінницькі випускники пропонують садити дерева


Замість задоволення спостерігати, як повітряна кулька здіймається в небо, випускники гімназії «Аїст» запропонували альтернативу. Кажуть: висаджене дерево принесе куди більше користі, та й око радітиме багато років, а не мить.  Для цього запустили екологічний флешмоб.Тож,зняли відеоролик та виклали його в мережах. Його головний меседж - не лише привернути увагу людей до проблеми довкілля, а й закликати їх замислитись думати про наслідки своїх вчинків.

Тролейбуси власного виробництва

У Вінниці на базі транспортної компанії почали виготовляти тролейбуси. Цього року планують зробити їх чотири. Перший тролейбус власного виробництва мають випустити на лінію уже на початку травня. 

У вінницьких прозорих офісах розширюється спектр надання послуг

У вінницьких прозорих офісах розширюється спектр надання послуг.  З травня у міських Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) розширюється перелік адміністративних послуг. Відтепер вінничани зможуть тут зареєструвати народження дитини, змінити ім’я, зареєструвати шлюб чи розлучення. В територіальних відділеннях центру можна отримати послуги з реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія, оформлення паспорту громадянина України та для виїзду за кордон, вирішити питання соціального характеру та пенсійного забезпечення, оформити житлові субсидії.
             

Коментарі