Довідкове бюро вінничан 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                Випуск 2.

                                                         «Я маю право»
Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» навчає громадян користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення, 
Проект реалізується з червня 2017 року Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, а також за сприяння усіх органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», Міжнародного фонду «Відродження», інших міжнародних партнерів.
. Одним з його ключових елементів є надання безоплатної правової допомоги – дієвого та ефективного механізму захисту прав кожного громадянина.


Див.:https://pravo.minjust.gov.ua/ua

Маєш питання? 0800213103 https://legalaid.gov.ua Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги цілодобово та безкоштовно у межах України.                

               Громадські радники –у кожну громаду
Хто такі громадські радники? Це активні небайдужі волонтери, які пройшли спеціалізоване навчання з кваліфікованими тренерами.Участь у навчанні відбувається на конкурсній За результатами конкурсу відібрані учасники і учасниці будуть запрошені на навчання, яке проходитиме в три етапи, кожен по три дні з проміжком в місяць між ними. Громадські радники розуміють правові проблеми та перенаправляють до компетентної інституції або надають правову інформацію, яка допоможе людині самостійно розв’язати свою проблему.

За додатковою інформацією звертайтеся на електронну адресу gromadskiradnyky@gmail.com або за номером телефону: +38 097 128 02 10 (з 10:00 до 18:00 в робочі дні).
Шукай громадського радника у своїй громаді: https://pravo.minjust.gov.ua/
Група у Фейсбук https://facebook.com Grоmadski.Radniki
/


Східний колорит і легендарний балет «Тисяча і одна ніч» - на фестивалі OPERAFEST TULCHYN

Вже за два тижні Вінниччина стане епіцентром подій культурної мапи України. З 4 по 9 червня просто неба у тульчинському Палаці Потоцьких пройде грандіозний ІІІ міжнародний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2019.
Крім найкращих мюзиклів, опер та видовищних шоу у виконанні понад 700 артистів України, Польщі, Німеччини й США, фестиваль щоденно дивуватиме дивовижними балетами.

 Детальну інформацію про фестиваль можна дізнатися на сайті: operafest-tulchyn.blogspot.com, за тел.: (0432)690-025, (096)040-66-86 і у інформаційному центрі у Вінниці: вул. Театральна, 15 (1 поверх). 

                   Безкоштовна діагностика раку

Від літа 2019 року українці зможуть безплатно робити скринінгові дослідження щодо наявності онкологічних захворювань. Про це під час засідання Уряду заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун."У гарантованому пакеті послуг первинної ланки є скринінгові тести на рак. Цього літа ми з Урядом будемо розвивати програму "Безкоштовна діагностика", будуть додаткові тести щодо раннього виявлення", - розповіла вона. За словами Супрун, від літа кожен українець зможе піти до свого сімейного лікаря і отримати направлення на безоплатну діагностику щодо захворювань на рак.

Вінниця увійшла в ТОП-20 найкрасивіших міст України

Вінниця увійшла в ТОП-20 найкрасивіших міст України, випередивши Ужгород, Кам'янець-Подільський, Яремче. Рейтинг склав сайт igotoworld.com."Вінниця - одне з міст, що найбільш динамічно розвиваються. Воно досягло того, що кілька років поспіль впливові видання ставлять його на перші місця у рейтингах за комфортністю життя. Безумовно, найвідомішою атракцією Вінниці є фонтан. Це найбільший плавучий фонтан Європи і, кажуть, один з десяти найвидовищніших у світі. Розташований він на річці Південний Буг, набережна якої є найпопулярнішим місцем у Вінниці. Ще з 19 століття у міста постійно були меценати, які вкладали кошти у красиві садиби, готелі, театри, палаци, вони збереглися і до сьогодні. Гуляти охайними вуличками старого міста - істинне задоволення, але не менш цікавий варіант - покататися на швейцарських трамваях або ретротрамвайчиках", - читаємо на сайті.
Найкрасивіші місця Вінниці, за версією укладачів рейтингу:
• Набережна Південного Бугу;
• Фонтан «Рошен»;
• Національний музей-садиба Пирогова;
• Водонапірна вежа;
• Спасо-Преображенский кафедральний собор;
• Єврейський квартал - Єрусалимка;
• Центральний міський парк;
• Вінниця у мініатюрі.


Коментарі