Бібліотечна нотка в симфонії святкування незалежності України


Стало доброю традицією запрошувати працівників ВМ ЦБС на загальноміські масові заходи. Не стало виключенням і 24 серпня 2018 року, коли мешканці міста та гості обласного центру прийшли на головну площу Вінниці, щоб у святковій атмосфері відзначити чергову річницю Незалежності України.
Наші локації були представлені чи не на четвертій частині святково прикрашеного майдану Незалежності. Для всіх присутніх працівники бібліотечної системи підготували цілий комплекс заходів в координації з давніми партнерами та новими друзями.
Так культурно-просвітня організація «Подільський народний університет культури» та її голова Щепілова Наталія Геннадіївна із своїм колективом притягнула увагу тих містян, які вирішили освоїти різні курси народного мистецтва: вишивку, ткацтво, писанкарство, бісероплетіння, кераміку, витинанку, лялькарство.
На представленій для огляду виставці Подільського університету можна було навіть доторкнутися до автентичних вишитих подільських сорочок, спідниць, поясів, посуду та взуття.
Чимало бажаючих було і біля маскувальної сітки, яку плели інші наші партнери – волонтерська спільнота «Чарівна мережка».
І вперше вінничани побачили біля стендів Вінницької міської ЦБС запрошений бібліотекарями взвод військових ЗСУ, які демонстрували військове спорядження.
Але найбільше сімейних пар з дітьми юрбились біля наших майстер-класів. Вони були представлені у певних техніках: оригамі, плетіння з ниток, різноманітні вироби з паперу та мали оригінальні назви: «Українська лялька», «Квітка незалежності», «Птахи миру». Хлопчики і дівчатка, мами, бабусі і навіть тітусі уважно слідкували за етапами створення бібліотечними майстринями певного ексклюзивного виробу.
Привернула увагу мешканців Вінниці і самого міського голову Сергія Анатолійовича Моргунова книжково-ілюстративна виставка «Симфонія незалежності України», де були презентовані кращі друковані видання з визначеної тематики, які є у фондах ВМ ЦБС і доступні кожному.









 









Коментарі