Навчатись сьогодні, завтра і завжди...

 
Для працівників бібліотек ВМ ЦБС щороку організують і проводять різноманітні форми підвищення кваліфікації як провідними спеціалістами бібліотечної системи,так і іншими навчальними закладами. Отож, відповідно до Календарного плану підвищення кваліфікації працівників культури області на 2018 рік, затвердженого наказом управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації від 29.12.2017р. №158, до Вінницького обласного навчально-методичного центру галузі культури, мистецтв та туризму з 14 по 21 травня 2018 року була запрошена така категорія спеціалістів, як бібліографи-краєзнавці ЦБС, районних, окремих міських бібліотек.Тематика навчання -"Роль публічних бібліотек у розвитку краєзнавства", за якою від центральної бібліотеки була направлена головний бібліограф Домашевська Л.П.
   Серед чисельної загальноосвітньої тематики слід відзначити ряд спеціальних бібліотечних проблем, вирішення яких дозволить  покращити нашу діяльність в обслуговуванні користувачів.Так, Кушнірук Т.О., провідний бібліограф обласної бібліотеки для дітей ім. І. Я. Франка, розповіла про той широкий перелік бібліографічних посібників, покажчиків та довідників, які підготовлені їх головними спеціалістами.З цими виданнями можливо ознайомитись на сайті бібліотеки у розділі "Вінниччина краєзнавча","Електронні видання бібліотеки" http://frankolibrary.org/.Серед опублікованих видань є наступні:
- Архітектура Вінниці;
- Вулицями рідного міста;
- Над Бугом місто - Вінниця моя;
а також цикл інформаційно-бібліографічних покажчиків з розділу "Літературна Вінниччина"про життя і творчість подільських письменників: Ліни Біленької, Євгена Гуцала, Михайла Коцюбинського, Олени Пчілки та ін.
    Сподобалась всім слухачам курсів і виступ Білоус В.С., директора наукової бібліотеки ВДПУ "Співпраця науковців та біліотекарів як засіб формування професійних компетентностей краєзнавців. Відображення краєзнавчої інформації в електронних каталогах".Слід звернути увагу на сайт цієї бібліотеки http://library.vspu.edu.ua/ ,особливо розділ "Електроннний повнотекстовий архів видань бібліотеки" , "Видавнича діяльність" http://library.vspu.edu.ua/html/vidavnicha.htm,
На сторінці "Культурно-просвітницький блок" http://library.vspu.edu.ua/inform/arhiv%20vistavok.htm  поданий архів "Віртуальні виставки","Літературна вітальня" та інші цікаві розробки.
   Всі ці видання будуть  нам у нагоді при проведенні масових заходів, оформленні книжково-ілюстративних виставок,виконанні тематичних довідок.Є слушна нагода не вигадувати власний велосипед, а скористатися можливістю використати напрацювання наших колег з інших бібліотек. 











Коментарі