Шевченкове слово у березні

У першому місяці весни в бібліотеках України традиційно широко святкуються  Шевченківські дні. Всі бібліотеки ВМ ЦБС так чи інакше відзначили день народження Великого Кобзаря різними формами масової роботи, це і:
- літературно-музичний вечір "Ми чуємо голос Тараса", на який запросили ветеранів АТО, що проходять реабілітацію у військовому госпіталі та народний аматорський хор "Добродар" (філія №11);

- до дня народження Т.Шевченка презентовано відеопроект «Наш Кобзар». Відомі твори Великого Кобзаря прозвучали різними мовами світу. До участі були залучені користувачі ВМ ЦБС. Зйомки проходили у ЦМБ імені І.Бевза та Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Вірші декламувались турецькою, англійською, німецькою, французькою, польською, російською, білоруською, єврейською мовами.
- працівники філії №2 організували цикл заходів до дня народження Т. Шевченка , під час яких звучали голосні читання віршів до дня народження великого поета, а після того -активні користувачі та бібліотекарі з квітами відвідали площу Т. Шевченка, для того, щоб вшанувати його пам'ять.


бібліотекарі  філії №8 в рамках координації інтерактивної діяльності з МПМ "Зоря" під час великої концертної програми "Наша дума, наша пісня не вмре, не загине" в рамках Шевченківських читань презентували  книжково-ілюстративну виставку "Нетлінне  слово".
- керівник бібліотеки - філії №14 організувала літературно-мистецьке свято "Провісник волі", присвячене життю та творчості великого Кобзаря. На заході були присутні юні користувачі бібліотек, їх батьки, рідні та друзі.що надало святу родинного характеру мікрорайону Хутір Шевченка.

Серед інших знакових заходів, які були організовані в бібліотеках ВМ ЦБС, необхідно відзначити:
06.03 В рамках проекту міні-музей "Історія книги" з циклу виставок-інсталяцій "Маленька людина в великій історії" працівники філії №8 організували презентацію виставки"Якби зібрать красунь із України". Це міні-галерея жіночих фото 50-70 років минулого століття.
07.03 Бібліотекар філії №6 Матіюк Д. подав заявку на отримання стипендії на навчання в міжнародній літній школі для молодих і прогресивних керівників бібліотечної сфери в місті Штудгарті.07.03 Головний методист ЦМБ Верещак Т. т.подала заявку на конкурс "Поліція та громада". Від ГО "Культурний Всесвіт" подано два проекти: "Поліцейська академія" та «Kids police city».
13.03 Працівники бібліотеки-філії №11 провели презентацію фотовиставки "Фестиваль фотоклубів України".
27.03 На базі ЦБДЮ був організований семінар для працівників районних, міських бібліотек,що обслуговують дошкільників та учнів 1-4 класів в рамках координації роботи з ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму за темою: "Соціальний престиж бібліотеки для дітей, як умови їх розвитку".
29.03 На запрошення громадської організації «Центр Поділля-Соціум» спільно з Департаментом соціальної політики Вінницької міської ради, Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 4 працівники Вінницької міської централізованої бібліотечної системи взяли участь у Соціальній майстерні для людей поважного віку «Навчання. Можливості. Участь», що відбулась у локації НГО Хаб «Місто зі змістом» за адресою Пушкіна,11.

22.03 - 31.03 Всі бібліотеки ВМ ЦБС прийняли активну участь у Тижні дитячої книги:

Коментарі