Лютий: плани на майбутнє та нове британське кіно.

    Другий місяць року відзначений подальшою тісною співпрацею з громадськими та благодійними організаціями Вінниці, учбовими закладами мікрорайону обслуговування окремої бібліотеки; намічені перспективні напрямки подальшої роботи ВМ ЦБС в цілому. Серед основних подій місяця були також наступні:
- В бібліотеках відбулись покази фестивалю "Нове Британське кіно", які презентовані з нагоди відзначення 25-ї річниці діяльності Британської ради в Україні. У програмі фестивалю - призери Канн, фаворити британських премій та фестивальні хіти. Першими побачили кіно користувачі ЦМБ, ЦБДЮ, філій №11,12.





07.02-14.02  Працівники ВМ ЦБС, які не мають достатнього практичного досвіду роботи - бібліотекарі ЦМБ Т. Калюжна та філії №2 В. Дацюк - пройшли курси підвищення кваліфікації на тему: "Бібліотека сьогодення і нові професійні цінності" на базі ВО НМЦ галузі культури, мистецтв,та туризму.
08.02  Бібліотеки в повній мірі продовжують виконувати свою соціальну функцію. Працівники бібліотеки-філії №11 надали можливість громаді одного з будинків мікрорайону "Поділля" провести збори членів ОСББ.



08.03  Стартував новий сезон вивчення чеської мови на базі Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва. В бібліотеці працює чотири групи різних рівнів навчання, з якими займається викладач з м. Прага Якуб Цепник.
10.02 Традиційно бібліотекарі координують роботу з громадськими та благодійними організаціями.У цей день в бібліотеці №11 було організовано тренінг для дружин АТО і волонтерів за темою: "Основи саморегуляції за допомогою арт-терапії". Захід організовано керівником ГО "Збережи душу" Л.Євсєєвою. Провела тренінг голова БФ "Сфера добра"(м.Київ) Тетяна Палієнко, яка є також кризовим психологом,арт-терапевтом.


11.02  У бібліотеці-філії №1 відбулась зустріч "Музичні посиденьки" в рамках проеку "Музичні зустрічі.Вивчаємо та співаємо українські народні пісні спільно з родинами ВПО".
13.02  Бібліотекарі організують зустрічі студентської молоді з цікавими людьми.Так у філії №7 напередодні Дня Святого Валентина підготовлений був тренінг "Формула щасливих стосунків"за участю сімейного психолога Дарії Клименко для студентів І курсу групи КПК (кухарі,кондитери) Вінницького училища переробної промисловості.


15.02  В рамках координації роботи з Вінницьким державним центром естетичного виховання учнів ПТНЗ головний бібліограф ЦМБ Домашевська Л.П. прийняла участь в обласному семінарі-практикумі бібліотекарів ПТНЗ "Система підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги" і презентувала тему: "Самоосвіта бібліотекаря як запорука організації успішної роботи з читачами".
20.02  Працівники ВМ ЦБС ініціювали участь у презентації проекту "Поліція та громада" інноваційного фонду CPIF з питань взаємодії з громадою на засадах партнерства. На зустрічі були присутні представники поліції, керівники самого фонду, та поліцейський з Канади - містер Тод (м.Торонто). Від ЦБС та ГО "Культурний Всесвіт" були представлені 3 працівники. 


21.02  Працівники бібліотеки-філії №11 спільно з президентом БФ "Сяйвір" допомогли в організації свята з нагоди Дня рідної мови "З любов’ю в серці до України", яке було проведено спільно з клубом Військово-медичного центру Центрального регіону за участю народного депутата України Сергія Кудлаєнка. Після концерту бібліотекарі запросили воїнів АТО і колектив хору "Добродар" до своєї бібліотеки.
22.02  У приміщенні бібліотеки-філії №1 відбулась нарада для працівників ВМ ЦБС "Звіт за підсумками роботи 2017 року", за наслідками якої намічені перспективи подальшого розвитку бібліотечної справи у місті Вінниці на перспективу.


27.02 Головні спеціалісти ЦМБ ім. І. Бевза розпочали роботу над продовженням проекту «TRAmART» спільно ККЗ "Райдуга".

Коментарі