Жовтень 2017 голосує і виграє


1-10 жовтня. 10 днів тривало голосування за проекти конкурсу "Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці". У 18 пунктах, облаштованих в "Прозорих офісах" і бібліотеках ВМЦБС, та на сайті конкурсу зареєстровано понад 19 тисяч голосів вінничан. Кожен мешканець міста мав змогу проголосувати за два проекти - один малий і один великий. Вінничани віддали 10 529 голосів за великі проекти та 8 643 голосів - за малі. Це становить 81% голосів у паперовому вигляді та  19% - в електронному. Недійсними визнали 1375 голосів. Серед великих проектів переміг із результатом 1459 голосів проект № 11 "Бібліотека здатна дивувати" (автор - С. М. Козловська). Серед малих проектів перемогу здобув проект № 34 "Читай улюблено місто", він набрав 1421 голосів.



4 жовтня. В ЦМБ відбувся семінар для слухачів курсів "Трансформація функцій бібліотеки в роботі з юнацтвом в умовах реал - тайму" ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму. Фахівці ВМЦБС ознайомили курсантів з проектною діяльністю ВМЦБС.

6 жовтня. В бібліотеці-філії № 2 розпочав роботу гурток з вивчення англійської мови "Kingdom of English". Заняття гуртка на волонтерських засадах проводить Анастасія Романівна Плахотнюк, студентка Вінницького педагогічного коледжу.


12 жовтня. В бібліотеці-філії № 2 стартував проект "Подаруй тепло дитині". Проект реалізовуватиметься на базі міської лікарні № 3. Бібліотекарі провели для маленьких пацієнтів майстер-клас з оригамі.



18 жовтня. У Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулась презентація виставки творчості майстрів з порушенням зору "Відчуймо разом кольори життя". Окрім естетичної насолоди, відвідувачі бібліотеки дізналися про особливості комунікації з людьми з порушенням зору та змогли спростувати деякі стереотипи. Гостям розповіли про соціальні проекти, спрямовані на підтримку незрячих людей.



19 жовтня. Члени клубу "Краяни" (бібліотека-філія № 12) здійснили екскурсію до Музею Почесних громадян Вінниці.


Коментарі