Бібліотечні події червня 2017 року


Червень. З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в ЦБДЮ розпочала роботу щорічна виставка дитячої творчості "Сонця промінь золотий".


Червень. Стартував новий сезон проекту "Мистецькі вихідні". В цьому році він проходитиме щосуботи о 16:00 нa мaйдaнчикaх бібліотек-філій № 2 (вул. Мaяковського, 122), № 5 (вул. Д. Нечaя, 59), № 6 (пров. Aнтоновa, 50), № 7 (вул. Бaженовa, 32), № 8 (вул. Червоноaрмійськa, 39), № 11 (вул. Князів Коріaтовичів, 189), № 12 (вул. Київськa, 126), № 13 (пр-т Космонaвтів,39), ЦБДЮ (пр-т Космонaвтів,63) тa у ЦМБ (вул. Хмельницьке шосе, 4). Для учасників заходів ТМ "Ласунка", ТМ "Караван" підготували чудові призи.





1 червня. В рамках святкової шоу-програми "Діти - наші квіти", що проходила на майданчику біля ККЗ "Райдуга", бібліотекарі ВМЦБС організували лаунж-зону "Читай-місто" та провели майстер-класи з виготовлення квітів.

2 червня. В ЦМБ пройшов семінар за темою: "Бібліотечне краєзнавство: формат діяльності бібліотек міста".



3 червня. 3 червня о 14 годині нa мaйдaні Незaлежності, біля фонтaну "Мушля", відбулось відкриття проекту "Мистецькі вихідні". Упродовж літa по суботaм нa мaйдaнчикaх біля бібліотек ВМЦБС проходитимуть різномaнітні заходи, де мaленькі вінничaни зможуть долучитись до мaйстер-клaсів, ігор, розвaг тa конкурсів. Як основні реалізатори проекту, бібліотекарі ВМЦБС прийняли саму активну участь в урочистостях з нагоди відкриття проекту.



06-23 червня. Бібліотекарі ВМЦБС провели низку розважальних заходів для вихованців літніх пришкільних таборів.





7 червня. Бібліотекар бібліотеки-філії №13 Надія Щусь провела тренінг з медіаграмотності для вихованців Вінницької обласної станції юних натуралістів. Надія прийняла участь у 4-денному тренінгу з підготовки тренерів з медіаграмотності, організованих Академією української преси за підтримки DW Akademie, і, як учасник тренінгу, вона зобов'язана поділитися отриманими знаннями та навичками через проведення тренінгів мінімум для 30 осіб.



7-11 червня. Завідувач відділу обслуговування ЦМБ Т. А. Ковтун та бібліотекар бібліотеки-філії № 7 Т. Е. Мартинюк взяли участь у літній школі лабораторії електронної демократії "Інтерактивні технології та інструменти Google". Олег Костюкевич розповів про те, яким чином звичайні платформи чи мапи можна використовувати для участі громадян в прийнятті рішень, позначаючи проблемні зони. Учасники школи вчились працювати з 3D технологіями.



10 червня. Бібліотекар ЦБДЮ О. А. Крижанівська підготувала для учасників сьомої дитячої велогонки - "Дивогонки" (парк Дружби народів) тематичний книжковий перегляд.



15 червня. Бібліотекарі ЦБДЮ, на базі якої проходять навчання курсантів ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму, провели огляд-екскурсію для дитячих бібліотекарів з Хмельницького. Заступник директора по роботі з дітьми С. М. Козловська познайомила колег з досвідом роботи бібліотеки.



17 червня. Бібліотекарі ЦМБ, ЦБДЮ та бібліотеки-філії № 7 прийняли участь у Всеукраїнському фестивалі еко-свідомості, презентувавши тематичні літературні новинки.



19-23 червня. Головний методист ЦМБ Т. А. Верещак (автор проекту "VinBookFest") і бібліотекар ЦБДЮ О. А. Крижанівська (проект - "Кроки довіри") пройшли навчання і захистили власні проекти в РЦ "Гармонія" та у Вінницькій міській раді.



20 червня. Бібліотекар бібліотеки-філії № 5 Л. Поворознюк стала організатором першого у Вінниці фестивалю "Коло Купала", присвяченого стародавнім традиціям відзначення свята Івана Купала. Дійство відбувалось перед колишнім кінотеатром "Росія". В рамках фестивалю були запрошені пришкільні табори і в координації з ОКП "Вінницякіно" для них було представлено фільмографію з народознавчої тематики.





28 червня. У Вінниці пройшов третій фестиваль польової кухні імені Тараса. Завідувач відділу книгозберігання Т. І, Дудник, завідувач відділу обслуговування Т. А. Ковтун і головний методист Т. А. Верещак презентували на фестивалі книжково-ілюстративна експозицію "Хресна дорога до правди і волі".



29 червня. У рамках літературно-мистецької зустрічі "Поетичний марафон: Говорить Райдуга"
за проектом "Читай-місто" Центру концертних та фестивальних програм, на площі біля ККЗ "Райдуга" бібліотекарі ЦМБ представили лаунж-зону "Читай-місто", і книжкову виставку "Дегустація літературних новинок".



24, 27, 29 червня. ЦМБ, ЦБДЮ та бібліотека-філія № 13 подали заявку та отримали дозвіл на участь у "Фестивалі Європейского Кіно" за підтримки Української бібліотечної асоціації разом з дистриб'юторською компанією "Артхаус Трафік".



Коментарі