Бібліотечні події квітня 2017 року


Квітень. Завершено дві закупівлі за процедурою відкритих торгів на проведення капітальних ремонтів з поліпшенням бібліотек № 1 та № 14. Відповідно в цих філіях розпочались капітальні ремонти.


2 квітня. В рамках проектів "Бібліотека в ШОЦі" та "Мова. Культура. Німеччина" та з нагоди Року німецької мови в Україні Т. А. Ковтун, завідувач відділу обслуговування ЦМБ і Т. В. Цвях, бібліотекар того ж відділу, провели в ТРЦ "Дитяча планета" літературно-ігровий круїз за творчістю братів Грімм. 


9 квітня. Місяць, з 9 березня по 9 квітня, на базі ЦБДЮ волонтери ВБФ "Серце до серця" виготовляли волонтерські скриньки для збору коштів на лікування дітей. Цього року на зібрані кошти закуплять обладнання для реанімаційного відділення вінницької обласної дитячої лікарні. Лікувальний заклад потребує апарату, який дозволяє контролювати життєві показники маленьких пацієнтів.

4-11 квітня. Всі завідувачі бібліотек-філій ВМЦБС пройшли навчання на курсах підвищення кваліфікації ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму за темою "Бібліотечний менеджмент: досвід, проблеми, перспективи".

6-19 квітня. В бібліотеках ВМЦБС проходили практику три студенти Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу (спеціальність "Фахівець з бібліотечної справи").

7 квітня. Бібліотекарі ЦБДЮ та бібліотек-філій № 5, 11, 12, 13, 14, 15 підготували та представили на конкурс сатири і гумору "Вінницька гуморина ім. А. П. Гарматюка" конкурсантів. Цього року конкурс проходив міської школі мистецтв.



8 квітня. В рамках проекту Молодіжної секції УБА "Display-кросинг" бібліотекарі ЦБДЮ представили власний варіант подорожуючої виставки "Мрій! Читай! Мандруй!".



12 квітня. В координації з гуманітарно-педагогічним коледжем бібліотекарі ЦБДЮ провели вечір пам'яті юної поетеси Олександри Бурбело."Я лиш струна на карті України".



12 квітня. В читальній залі ЦМБ відбулась прес-конференція в рамках реалізації проекту "Озвучимо книги для незрячих" за сприяння ВМ ЦБС, ГО "Культурний всесвіт" та "Видавництва Анетти Антоненко".



13 квітня. Бібліотекарі відділу обслуговування ЦМБ в рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина" з нагоди Року німецької мови в Україні провели зустріч "Великодні звичаї у Німеччині" для учнів 4-го класу приватної школи "Дельфін".

13 квітня. Працівники бібліотеки-філії № 12 спільно з Вінницькою обласною станцією юних натуралістів провели майстер-клас "Українська писанка - мов дитяча пісенька" для учнів молодших класів ЗОШ № 5.



13 квітня. В ЦМБ відбулась творча зустріч лауреатки премії "Коронація слова" Вікторієї Гранецької з шанувальниками її творчості.



14 квітня. С. І. Мялківська, завідувач відділу обслуговування ЦБДЮ та бібліотекар того ж відділу О. А. Крижанівська провели майстер-клас по виготовленню японської ляльки. Захід відбувся на площі Незалежності в рамках фестивалю "Чаювання під сакурами", проведеного ГО "Вінницька європейська стратегія".



21 квітня. В рамках розробки Маркетингової стратегії Вінниці в ЦМБ відбулась творча зустрічі на тему: "Проекти нового образу міста". Вона пройшла у форматі "Відкритий простір". Учасники заходу представили та обговорили ідеї для майбутніх проектів по створенню іміджу Вінниці. Основна ідея проектів: Вінниця - інноваційне, толерантне, збалансоване та гармонійне місто.

22 квітня. На базі бібліотеки-філії № 11 запрацювали курси художньої вишивки, які очолила член Спілки фотохудожників України, дизайнер Ірина Олонічева з творчої майстерні "KVITKA".


23 квітня. Бібліотекар ЦБДЮ О. А. Крижанівська провела для учнів Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища тренінг з медіаграмотності.



25 квітня. У РЦ "Гармонія" в рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина" з нагоди року німецької мови в Україні бібліотекарі ВМЦБС провели презентацію книги Томаса Бруссіга "Сонячна алея".



30 квітня. Профспілковий комітет ВМЦБС організував екскурсію в місто Чернівці.

Коментарі