Бібліотечні події березня 2017 року


Березень. В рамках проекту "Арт-вітрина. Пори року. Настрій" бібліотекарі ЦБДЮ і бібліотеки-філії № 8 оздобили вітрини весняним декором.






Березень. Тривають процедури відкритих торгів на проведення капітальних ремонтів у бібліотеках-філіях № 1 і 14.

5 березня. В бібліотеці-філії № 1 відбулась чергова зустріч в рамках проекту "Через музику до порозуміння та гармонії", який реалізується за ініціативи ГО "ВІСЬ" Українського Жіночого Фонду та підтримки Фундації Ч.С. Мотта.



10 березня. З нагоди Року німецької мови в Україні і в рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина"  бібліотекарі відділу обслуговування ЦМБ презентували книжкову експозицію, присвячену німецьким казкарям.



11 березня. Театр танцю "Айседора", учасницею якого є Л. Поворознюк, бібліотекар бібліотеки-філії № 5, організував благодійний бал у залах краєзнавчого музею. На сам захід прибули учасники з 50-ти міст України, які зібрали 658 грн. для безпритульних тварин приватного міні-притулку "Вторая жизнь".



11 березня. В ЦМБ відбулось чергове засідання міського дорослого клубу "Імпульс", приурочене дню народження М. В. Гоголя. Члени клубу для своїх занять вибрали із запропонованих у місті саме зали центральної міської бібліотеки, де людям поважного віку завжди раді.


14-21 березня. На базі ВОНМЦ галузі культури, мистецтв та туризму пройшли курси підвищення кваліфікації бібліотекарі ЦМБ Т. В. Цвях, О. І. Галенко-Ярошевська та Л. М. Коломієць.

16-21 березня. Надана практична допомога у роботі з фондом бібліотекарям бібліотеки-філії № 1 перед початком капітального ремонту.

19-20 березня. Головний методист ЦМБ Т. А. Верещак взяла участь у міжнародному семінарі "Адвокація на користь сталого фінансування бібліотек в умовах економічної нестабільності", який був організований УБА та Goethe-Institut в Україні.


20 березня. У ЦМБ відбувся семінар за темою "Сучасна бібліотека продовжує естафету модернізації" для курсантів ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму.



21 березня. У ЦМБ відбулась презентація підсумків проекту "Поетичний салон TRAmART", який втілювався працівниками ВМЦБС за підтримки ГО "Гармонія" в рамках програми "Активні громадяни". Організаторам проекту вдалось об’єднати зусилля навколо ідеї читання віршів у вінницьких трамваях і реалізувати проект, який поки що не має аналогів. 



23-30 березня. В бібліотеках-філіях пройшла низка заходів в рамках Тижня дитячої книги.





23 березня. У ЦМБ відбулась презентація благодійного проекту по запису аудіокниг для людей із слабким зором. Вінницька міська ЦБС, ГО "Культурний Всесвіт" та "Видавництво Аннети Антоненко" розпочинають регіональний етап Всеукраїнської акції "Озвучимо книги для незрячих".


24 березня. В рамках проекту "Book. Kids" в ЦМБ відбулось засідання ГО "Територія мам". Тема чергового заняття - користь раціонального харчування. Поки мама вчились - працівники відділу обслуговування виконували розважали дітей.



28 березня. В ОУНБ відбулась Школа керівника для директорів централізованих бібліотечних систем на тему: "Адвокаційна діяльність бібліотек в умовах створення ОТГ". Від ВМЦБС участь у Школі взяла заступник директора Н. І. Скорик.

28 березня. В бібліотеці-філія № 11 відбулась презентація проекту "Бібліотека і громада", мета якого - залучити користувачів до обговорення та вирішення спільних проблем територіальної громади. Тема першого засідання, яке пройшло у формі "круглого столу", - "Управління житлом: очікування і розчарування, реалії та перспективи". На ньому розглядався досвід з реформування житлово-комунальної сфери у Вінниці, з налагодження ділового співробітництва та партнерських стосунків із владою, Модератором заходу був Анатолій Поїзд, наш постійний користувач, старший по будинку 170, що по вул. Кн. Коріатовичів.



31 березня. У Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва відбувся медіа-тренінг, організований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією "Фундація громадських ініціатив".


Коментарі