Бібліотечні події лютого 2017 року


Лютий. В бібліотеці-філії № 2 розпочав роботу гурток спілкування англійською мовою "Speaking". Веде навчання на волонтерських засадах Анастасія Антосина - студентка 3 курсу педагогічного університету імені М. Коцюбинського.

1-2 лютого. ГО "Гармонія" провела перший триденний навчальний семінар нового проекту "Фабрика ідей", спрямованого на досягнення гармонійного розвитку місцевих громад за участі інститутів громадянського суспільства регіону. Проект реалізується за фінансової підтримки Peace Corps уряду Сполучених Штатів Америки у рамках програми "Розвиток місцевих громад" в Україні.


8 лютого. До топу вінничан січня, які робили світ кращим, добрішим і яскравішим, за версією сайту "Моя Вінниця" знову потрапив завідувач бібліотеки-філії № 7 Юрко Юрчак. Молодий вінницький поет вже згадувався в одному з попередніх топів, як автор проекту "TRAmART". І от в  Новому  році  у  вінницьких трамваях дійсно почали звучати поезії місцевих авторів.




9 лютого. З нагоди Міжнародного дня стоматолога у бібліотеці-філії № 13 відбулася зустріч з лікарем-стоматологом, асистентом кафедри терапевтичної стоматології медичного університету Тетяною Валеріївною Федик з учнями 2-А класом ЗОШ № 23.


13 лютого. Оголошено допорогові закупівлі на книги.

14-21 лютого. Бібліотекар бібліотеки-філії № 9 Н. І. Мулик та бібліотекар бібліотеки-філії № 17 О. Б. Іванюта пройшли курси підвищення кваліфікації на базі ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму за темою: "Бібліотека - центр популяризації родинного читання і дозвілля".

14 лютого. В День Святого Валентина в рамках проекту "Бібліотека в "ШОЦі" бібліотекарі ЦМБ провели в ТРЦ "Дитяча планета" майстер-клас з виготовлення валентинок.


14 лютого. Завідувач відділу обслуговування дітей бібліотеки-філії № 13 спільно з класним керівником 4-А класу ЗОШ № 15 С. Чопляк провели акцію милосердя. Під їх керівництвом учні 4-А класу відвідали мешканців будинку-інтернату геріатричного профілю з подарунками -  солодощами, домашнім печивом та власноруч виготовленими листівками.


16 лютого. В РЦ "Гармонія" відбулась чергова зустріч учасників проекту "Громадська кухня". В ній прийняли участь бібліотекарі ВМЦБС.


21 лютого. Бібліотекарі ВМЦБС прийняли участь в благодійному аукціоні "Краса допоможе - Україна переможе!" (галереї "Інтер Шик"). Зібрані на аукціоні кошти були передані БФ "Подільська громада" для бійців АТО. Завідувач відділу обслуговування дітей бібліотеки-філії № 13 Н. І. Грицишина представила на аукціон вироби з авторським петриківським розписом. Головний методист Т. А. Верещак та завідувач відділу обслуговування Т. А. Ковтун прийняли участь в благодійній лотереї, вигравши два фотоальбоми - "Царенко С., Козюк В. Вінниця: погляд у минуле" та "Козюк В. Всі ми діти твої, Україно!".


21 лютого. В Міжнародний день рідної мови бібліотекарі ЦБДЮ Л. М. Бородіч та О. С. Андронік в рамках проекту "Бібліотека в ШОЦі" провели тематичний розважальний захід в ТРЦ "Дитячій планеті".



22 лютого. Оголошено закупівлі за процедурою відкриті торги на проведення капітальних ремонтів в бібліотеках-філіях № 1 і 14.

22 лютого. В бібліотеці-філії № 13 в рамках проекту "Бібліотека міжкультурного діалогу", відбувся вечір "Мов джерельна вода, рідна мова моя", присвячений Міжнародному дню рідної мови. У заході взяли участь представники польської, білоруської, литовської, єврейської та чеської спільнот.


22 лютого. У ЦМБ ім. І. Бевза стартував новий проект "Літературна кав'ярня", який має на меті зібрати усі талановиті "перлинки" Вінниці.


24 лютого. ГО "Культурний Всесвіт" подано на конкурс "Аукціон проектів" три проекти - "Читай, улюблене місто!", "Арт-терапевтичні студії", "Перлинки Поділля".

24 лютого. Бібліотекар ЦБДЮ О. А. Крижанівська провела в РЦ "Гармонія" захід на тему: "Японія: мистецтво споглядання".

25 лютого. Відзнято відео рекламу проекту "TRAmART", ініційованого завідувачем бібліотеки-філії № 7 Ю. Юрчаком за підтримки Британської ради в Україні, програми "Активні громадяни" та ГО "Гармонія". Окрім поезії, що лунає у вінницьких трамваях вже протягом кількох місяців, деякі з цих віршів можна ще й прочитати. Адже з'явилися афішки, схожі на рекламні та наповнені зовсім іншим змістом - цікавими ліричними, патріотичними або філософськими рядками місцевих поетів. Презентація відеоролика від вінницького інформаційного порталу VEЖА та підсумки проекту відбудуться 21 березня у ЦМБ ім. І. Бевза.


Коментарі