Бібліотечні події січня 2017 року


Січень. В рамках проекту "Арт-вітрина. Пори року. Настрій" вітрини та приміщення бібліотек ВМЦБС були оздоблені зимовим декором.






Січень. Бібліотекарі бібліотек-філій звітували про свою діяльність до ЦМБ, а головний методист та заступники директора ВМЦБС готували звіти у вищі інстанції - за формами № 6-НК,№ 80-а-рвк, в електронній системі моніторингу ЕСМаР, пояснювальну записку до звіту за 2016 рік.

1-14 січня. Тривала робота "Новорічних студій Ельфів та фей". В цьому сезоні проект реалізовувався на базі 10-ти бібліотек - ЦМБ, ЦБДЮ, бібліотек-філій № 2, 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13. За час роботи студій бібліотекарі провели 205 майстер-класів, загальна кількість відвідувачів склала 2157 дітей, було виготовлено 6500 виробів.



Січень. З метою допомоги Луганській ОУНБ (Старобєльськ) колектив ВМЦБС за ініціативи ГО "Культурний всесвіт" започаткував акцію "Подаруй українську книгу".

12 січня. Бібліотекар О. А. Крижанівська провела в РЦ "Гармонія" свято "Різдво у вишиванці". На заході були присутні депутати міської та обласної рад.



13 січня. В ЦМБ ім. Бевза пройшла церемонія нагородження переможців міського конкурсу дитячої творчості "Новорічно-різдвяний вернісаж". Конкурс проводиться щорічно в рамках проекту "Новорічні студії ельфів та фей". На розсуд журі було представлено 89 робіт 64 учасників двох вікових категорій - 6-11 та від 12-15 років.


14 січня. В рамках проекту "Бібліотека в ШОЦі" бібліотекар ЦБДЮ І. Карпенко та маленькі читачі виступили перед відвідувачами "Дитячої планети" із колядками та щедрівками.



18 січня. В ЦМБ відбулась презентація проектів "Побачте нас" та "Інклюзивна література" для 35 учасників програми "Активні громадяни". З 16 по 20 січня у Вінниці триватиме національний навчальний форум у рамках програми "Активні громадяни" від Британської ради. Організаторами прийому у Вінниці є ГО "Гармонія", Центр громадської активності "Результат", Координаційний центр переміщених ВНЗ.



18 січня. Голова правління ПАТ "Вінницький олієжиркомбінат" Д. А. Чаленко та депутат ВМР 7-го скликання від територіального виборчого округу № 12 А. В. Власюк подарували бібліотеці-філії № 16 комп'ютер.


22 січня. Бібліотекарі ЦБДЮ та бібліотеки-філії № 13 взяли участь в акції "Живий ланцюг єднання" з нагоди Дня Соборності та Свободи України.


22 січня. В бібліотеці-філії № 1 відбулась перша зустріч учасників проекту "Через музику до порозуміння та гармонії". За ініціативи громадської організації "ВІСЬ" Українського Жіночого Фонду та підтримки Фундації Ч.С.Мотта розпочалась реалізація грантового проекту "Внутрішньо переміщені особи та громада".


24 січня. В бібліотеці-філії № 11 відбулось відкриття міжнародної виставки пінхол фотографії (зйомка фотокамерою спрощеної конструкції). Серед учасників церемонії відкриття були художній керівник "Pavlovka ArtGallery" Ігор Бельський, адміністратор галереї, група учнів Тульчинського училища культури, які навчаються по спеціалізації кінофотовідеосправа.



25 січня. В ЦМБ відбувся вечір пам'яті, присвячений героям Крут. На захід були запрошені члени ГО "Вінницьке історичне товариство" - Олександр Федоришен та В'ячеслав Желіховський.


27 січня. В ЦБДЮ на екскурсію завітали члени Вінницької ОО УТОС.


28 січня. Бібліотекар О. А. Крижанівська у співпраці з ГО "Гармонія" запровадила проект "Країнознавство". Впродовж року, щомісяця у стінах "Гармонії" будуть відбуватися зустрічі, присвячені обраній країні. Перша країна, яка ділилась своїми здобутками - Італія.

Коментарі