Пам'ятки історії та культури Вінниці 📗📖


Поява нової краєзнавчої книги у Вінниці стає справжньою подією. Ми, бібліотекарі, як справжні фахівці інформаційної сфери, намагаємось максимально використати можливість ознайомитись з останніми виданнями вінницьких авторів та літератури про Вінницю і Вінницьку область. 8 грудня у Вінницького педагогічного університету відбулась презентація книги "Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця". 

У цьому виданні представлені основні пам'ятки археології, історії, архітектури та містобудування Вінниці. Вона стане в нагоді всім бібліотечним працівникам та користувачам бібліотек області: дослідникам старовини, історикам, викладачам, студентам, школярам, туристам, які проїздять до нашого міста, та всім, хто цікавиться історією Вінниці. Бібліотекарі ВДПУ підготували книжкову експозицію "Подільське краєзнавство", де всі охочі побачили кращі документальні видання останніх років. Над книгою "Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця" працювало 26 авторів протягом семи років. 

Більшість з них – це колектив історичного факультету Вінницького педагогічного університету та його випускники. Презентоване видання побачило світ завдяки підтримці Вінницької міської ради та Обласної державної адміністрації. На заході всі присутні були у піднесеному настрої, студенти оплесками зустрічали своїх викладачів, які доклали титанічних зусиль для збереження історичної пам'яті Подільського краю. Незабаром, як нам обіцяли з високої трибуни педагогічного університету, з цим виданням можна буде ознайомитись у бібліотеках та навчальних закладах міста.




Коментарі