Бібліотечні події листопада 2016 року


1 листопада. Розпочав обслуговування читачів абонемент бібліотеки № 12. Бібліотекарі довго готувалися до цього дня і створили комфортні умови для своїх відвідувачів. Після ремонту приміщення не впізнати. Ось такий гарний вийшов абонемент для різних категорій читачів. Затишно та комфортно!


7 листопада. В ТОП вінничан тижня, які робили світ кращим і яскравішим, за версією інформаційного порталу "Моя Вінниця" потрапив завідувач філії № 7 Ю. В. Юрчак за впровадження проекту «"TRAmART". Тож невдовзі у вінницьких трамваях лунатиме поезія подільських поетів, які вже начитуються авторами у студії радіо "Місто над Бугом".


8 листопада. В бібліотеці-філії № 13 в рамках проекту "Бібліотека міжкультурного діалогу" відбулася творча зустріч із голландським консультантом Кором Роосом "Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні". Пан Роос є укладачем, головним редактором, а головне натхненником створення книги пам'яті "Рожденные страдать". Пан Кор Роос повернув із забуття невідомого раніше розділу Голокосту, збереження пам'яті про загиблих та їх страждання, щоб ніхто і ніщо не було забуто.



8-9 листопада. В  ЦБДЮ в рамках проекту "Вінниця читає дітям" спільно з видавництвом "Теза" відбулася зустріч з дитячим письменником Сашком Дерманським.


9 листопада. Відбулось нагородження та виступ працівників ВМ ЦБС з привітанням до Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. Бібліотекарі майстерно перевтілились у книжкових героїв та мандрували з усіма присутніми сторінками улюблених книг. Шаленими оплесками зустрічав зал літературних героїв.



11 листопада. В  рамках проекту "Інклюзивна література" бібліотекарі ЦБДЮ провели дружні зустрічі з учнями 5-Б і 5-В класів школи-гімназії №23. Проект ініційований БО "Право на щастя" і Видавничим центром "12", а у Вінниці підтриманий ГО "Культурний Всесвіт", сприяє створенню інклюзивного простору, зокрема в освіті та літературі. Розмова з дітьми вийшла дуже змістовною і цікавою. Приємно, що інформацію, яку вони чули від координатора проекту бібліотекаря Оксани Крижанівської, діти доповнювали своїми фактами та прикладами з життя.


15 листопада. На курси підвищення кваліфікації працівників культури області на базі ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму за темою: "Бібліотечне краєзнавство - провідний напрямок діяльності міської бібліотеки" були направлені завідувач бібліотеки-філії № 13 І. В. Продан, завідувач бібліотеки-філії № 1 О. М. Вергун і завідувач відділу обслуговування дітей бібліотеки-філії № 12 С. І. Дубіцька.

15 листопада. В ЦМБ відбулась презентація результатів проекту "Побачте нас", який втілювався за підтримки БФ "Подільська громада" у рамках програми "Клуб донорів". Захід проводиться в дні відзначення календарної дати - Міжнародного дня незрячих (13 листопада), що привертає увагу громадськості до однієї з найболючіших проблем сучасності. Уперше у нашому місті Вінницька міська централізована бібліотечна система запропонувала людям із обмеженими функціональними можливостями (сліпим та слабкозорим) середовище для повноцінного розвитку та дозвілля. Мета проекту - створення безбар'єрного середовища та забезпечення вільного доступу незрячих та слабкозорих людей до об'єктів соціальної інфраструктури.





23 листопада. Відбулась пряма трансляція на телеканалі "Вінтера". Програма "Екватор дня". Гості студії - директор ВМЦБС І. О. Івасюк та головний методист Т. А. Верещак.


23 листопада. В готелі Франція завершився повний цикл «Аукціону проектів». Організації-переможці поділились з донорами міста своїми здобутками та результатами! А ділитись було чим, адже назбирали на всі 5 проектів майже 64 000 грн, а залучили більше ніж мали! Девізом результатів було: "головне почати і впевнено йти до мети!" Проект "Побачте нас" від ГО "Культурний Всесвіт" отримав від донорів - 17661,31 грн. Було представлено 20 аудіокниг, 26 книг шрифтом Брайля та спеціалізована комп'ютерна програма для незрячих "Supernova Reader Magnifier".



24-26 листопада. В КЦ "Галерея ХХІ" (вул.Арх. Артинова, 12-а ) 8 працівників ВМ ЦБС прийняли участь у Програмі культурно-мистецького форуму. Надзвичайно цікаві тематичні лекції та дискусії, екскурсії, нові знайомства, смачна кава-брейк, а наприкінці відбулось урочисте отримання сертифікатів.



27 листопада. Недільного дня у Вінниці у Вінницькій обласній філармонії пройшов Фестиваль відповідального батьківства "У сімейному колі", на якому були присутні ГО "Культурний всесвіт" та ВМЦБС, які є партнерами проекту. Вони представили "інклюзивну" літературу та аудіо-книги. Поради від кращих українських експертів батькам, майстер-класи, виставка, творчість – все для гармонійного розвитку молодого покоління! Програма фестивалю була дуже насичена, кожен знайшов щось для себе пізнавальне та нове. 



28-29 листопада. В стінах Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція "Актуальні проблеми мистецької підготовки майбутнього вчителя". Окрім цікавих виступів під час конференції була представлена і насичена практична частина, пов'язана із обраною темою: різноманітні майстер-класи та виставки робіт, які зроблені власними руками. Працівники Вінницької міської централізованої бібліотечної системи були запрошені на захід, де здивували присутніх своїми виробами.



Коментарі