Бібліотечні події грудня 2016 року


Грудень. Після капітального ремонту оновили фасад бібліотеки-філії № 12, де представлена реклама основних послуг та режим роботи філії.


Грудень. Тривають тендерні закупівлі за системою Prozorro.

Грудень. Бібліотеки-філії в рамках проекту "Арт-вітрина. Пори року. Настрій" оформили вітрини своїх приміщень на зимову тематику.

ЦБДЮ.

ЦБДЮ.

ЦБДЮ.

Бібліотека-філія № 8.

Бібліотека-філія № 8.

Бібліотека-філія № 12.

Бібліотека-філія № 12.

Бібліотека-філія № 13.

Бібліотека-філія № 13.

Бібліотека-філія № 16.

Бібліотека-філія № 16.

Бібліотека-філія № 16.

1 грудня. Після завершення капітального ремонту відбулось урочисте відкриття Центральної міської бібліотеки імені І. Бевза. 




1 грудня. В читальному залі відбувся семінар-нарада "Організація планування роботи на 2017 рік та звітність бібліотек-філій за 2016 рік". 



2 грудня. Бібліотекарі ВМЦБС взяли участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня інвалідів, що відбулися в клубі ПОГ "Вінницьке УВП УТОС". Від нашого закладу бібліотеці УТОСу було подаровано диск з аудіо-творами, записаними в рамках проекту "Побачте нас".



3 грудня. В рамках проекту "Бібліотека в ШОЦі" бібліотекарі ЦМБ і ЦБДЮ провели для відвідувачів парку сімейного відпочинку "Дитяча Планета"конкурсно-розважальну вечірку "У пошуках скарбів". Мета проекту - реклама бібліотек та бібліотечних послуг, залучення нових користувачів. Ігри, розваги, конкурси, загадки, веселі танці, майстер-класи з виготовлення корабликів та морської тематики, а на завершення пошук скарбів. Найбільший скарб бібліотеки - це книги.


7 грудня. Бібліотекар ЦБДЮ О. А. Крижанівська провела в РЦ "Гармонія" День Подяки у співпраці з волонтером Корпусу миру Ісааку Мортісу, який працює наразі в РЦ. Це чудове свято - не тільки гарна можливість скуштувати американських традиційних наїдків, а ще й поспілкуватися про ідентичність.



8 грудня. В рамках проекту БФ "Подільська громада" бібліотекарі ВМЦБС взяли участь у заході "Проблеми екології. Що я можу змінити?", який відбувся в РЦ "Гармонія".


8 грудня. Головний бібліограф-краєзнавець Л. П. Домашевська взяла участь в презентації видання "Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця", яка проходила у ВДПУ ім. М. Коцюбинського.


12-14 грудня. Бібліотекарі ЦБДЮ Л. М. Бородіч, О. С. Андронік, І. А. Карпенко, О. М. Пофтальна та бібліотекар бібліотеки-філії № 13 Н. В. Щусь провели майстер-класи з хенд-мейду на щорічній виставці-ярмарку "Руками створена краса". Організатор заходу - ГО "Гармонія". Л. М. Бородіч вчила виготовляти ляльку-мотанку, О. С. Андронік - аплікації в техніці квілінг, І. А. Карпенко - сніжинки у техніці торцування, О. М. Пофтальна плетіння в техніці "ганутель" з дорту й ниток, Н. В. Щусь - ялинки та Санта Клауса в техніці оригамі.



13 грудня. В ЦМБ відбулись традиційні "Андріївські вечорниці". Цього року гостями свята були студенти медичного університету ім. М. Пирогова та професійного училища сфери послуг. Найактивніші учасники свята отримали в'язку бубликів. 



15 грудня. ЦМБ, як бібліотекар-партнер Гете-Інституту в Україні, отримала ліцензійні диски сучасної та класичної німецької музики. 



17 грудня. За результатами засідання робочої групи Першого міського Форуму розвитку громадянського суспільства міста Вінниці "Точки взаємодії", який відбувся 17 грудня 2016 року, була внесена пропозиція збільшити по місту кількість місць для голосування в паперовому вигляді, долучивши до даної процедури 14 комунальних бібліотек: ЦМБ та бібліотеки-філії № 1, 2, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 14, 15, 16, 18.

18 грудня. В рамках проекту "Танцююча вежа" від Театру танцю "Айседора", що працює при бібліотеці-філії №5, а також ГО "Знатний двір" розпочалися майстер-класи по навчанню запальних та зігріваючих в зимову негоду танців: історичних та сальси. 


19 грудня. В 10 бібліотеках ВМЦБС відбулись урочисті відкриття "Новорічних студій ельфів та фей". Це новий загальносистемний проект. Новорічні студії працюватимуть з 19 грудня по 15 січня (крім святкових днів 1 та 7 січня та вихідних для бібліотек днів) з 15 до 17 години. Реклама про їх роботу висвітлена у мережевих журналах ВМ ЦБС та на сайті ВМР. На заняттях студії усі охочі мають змогу принести чай або каву в бібліотеку за місцем проживання. Всю зібрану продукцію буде направлено у вигляді гуманітарної допомоги нашим військовим у зону АТО.





19 грудня. В бібліотеці-філії № 16 відбувся захід з нагоди Дня Святого Миколая.



19 грудня. Бібліотекарі бібліотеки-філії № 5 спільно з ОКП "Вінницякіно" організували театралізований кінопоказ по школам та клубам Вінницького району. Театралізовані кінопокази - це унікальний спільний проект ОКП "Вінницякіно" та театру танцю "Айседора", що діє на базі бібліотеки-філії№ 5. У День Святого Миколая учасники проекту відвідали із новорічною програмою школу в Вінницьких Хуторах, а також клуб у с. Писарівка, де діти поводити хоровод з Дідом Морозом, танцювали, переглядали цікаві новорічні мультики. 


20 грудня. Бібліотекарі бібліотеки-філії № 8 презентували читачам виставку "Арт-шкарпетка", присвячену історії виникнення шкарпеток та традиціями, які з ними пов'язані.



21 грудня. В ЦМБ в рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина" відбувся захід "Традиції святкування Різдва та Нового року у Німеччині. 


22 грудня. Відбулось засідання Ради департаменту культури за темою "Про стан виконання у 2016 році заходів, зазначених у картах пріоритетів директорів закладів культури". На засіданні з доповіддю виступила директор ВМЦБС І. О. Івасюк.

Коментарі