Бібліотечні події жовтня 2016 року


1 жовтня. Розпочалось голосування за проекти в рамках конкурсу "Бюджет громадських ініціатив". Від ВМЦБС у конкурсі представлено два проекти - "Тифлоцентр – бібліотека без бар'єрів" та "Музей іграшки в бібліотеці".

3-10 жовтня. Відбувся набір на чергові курси з підвищення кваліфікації ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму. Тема навчання - "Складові успіху роботи публічних бібліотек з юнацтвом". Від бібліотечної системи на курсах вчилися Є. В. Шеремет (бібліотека-філія № 1, Л. П. Бондар (бібліотека-філія № 12), О.Є. Циганкова (ЦМБ).

4 жовтня. На практичні заняття по роботі комісії з тендерних торгів «Робота на торгівельному майданчику Е-тендер» запрошені Скорик Н.І. та Слободянюк Н.І.

5 жовтня. Вінницький інформаційний портал ВЕЖА визнав кращі ідеї для Бюджету громадських ініціатив 2017. Серед них – наші проекти "Тифлоцентр – бібліотека без бар’єрів" та "Музей іграшки в бібліотеці".

5 жовтня. В ЦБДЮ відбулось виїзне засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції директорів обласних бібліотек для дітей "Цивілізаційні ідеї Івана Франка й сучасні виклики перед Україною і українством. Бібліотечна реальність". Під час екскурсії відбулась приємна подія: представники Національної бібліотеки України для дітей подарували комплект книг для Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва. У роботі конференції також взяла участь заст. директора ВМ ЦБС Скорик Н.І.


7 жовтня. В рамках проекту "Людина на тлі епохи" було записано інтерв'ю з Н. І. Кисельовою - другим директором ВМЦБС.

7 жовтня. Відбулась зустріч волонтерів Корпусу Миру з представниками громадських організацій. Присутні працівники ЦБДЮ та ГО "Гармонія" і БФ "Подільська громада".

8 жовтня. За ініціативи профспілкової організації ВМЦБС бібліотекарі відвідали з екскурсією парк Александрія у м. Біла Церква та побували у селі Буки Київської області, де побудований комплекс власних будинків сім'ї Суслових.



13 жовтня. На запрошення ВОО "Українського Козацтва" (керівник - отаман О. Білан) на урочисті заходи до Дня Святої Покрови Богородиці прибула делегація від "Українського Козацтва" на чолі із Генеральним Осавулом Ю. Добровольським, а також Головний Отаман Старосинявського району полковник УК В. Грохольський, духівник УК в Хмельницькій області митрофорний протоієрей Михайло Ільницький, берегиня УК Г. Грохольська. Після урочистостей гості завітали на зустріч з учнями 10-А класу ЗОШ № 20, що була організована бібліотекарями бібліотеки-філії № 16 з нагоди Дня захисника України.


13 жовтня. В рамках інформаційної компанії міжнародного освітнього проекту "Дивись ширше", за підтримки ГО "Інститут досліджень соціального капіталу" у бібліотеці №13 відбувся семінар "Навчання та стажування в Австрії та Німеччині". Зустріч провів керівник проекту, експерт з міжнародної освіти - Дмитро Виговський.


20-21 жовтня. Бібліотекарі ВМЦБС взяли участь у зустрічі "Потягу єднання України "Труханівська Січ". У програмі заходів організаторами було визначено відвідування бібліотек-філій № 11 (вул. Князів Каріатовичів,189) та № 8 (вул. Стрілецька,39). Супроводжувала делегацію від головний методист ЦМБ Т. А. Верещак.


21-25 жовтня. В співпраці із ГО "Твереза Вінниця"прихильники психології бібліотеки-філії № 13 мали можливість взяти участь у семінарі-інтенсиві "Жити по-новому", який провів психолог Андрій Євтушенко. 

25 жовтня. На базі ЦБДЮ був проведений семінар для працівників ВМ ЦБС, що обслуговують дітей та шкільних бібліотекарів за темою: "Бібліотечний простір для дітей: аспекти змін".



25-26 жовтня. У Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва відбулася V Міжнародна науково-практична конференція "Усноісторичні дослідження: сучасні тенденції, напрямки та перспективи". До участі з виступом запрошені головні бібліографи Н. І. Слободянюк та Л. П. Домашевська.


Коментарі