Бібліотечні події вересня 2016 року


Вересень. Продовжуються ремонтні роботи в ЦМБ, філіях № 12 і 15. В оновлені зали ЦМБ завезені нові меблі.


2 вересня. В бібліотеці-філії № 8 в рамках проекту "Франція. Будьмо знайомі" відбулась фінальна зустріч з волонтером Жульєном Морісом.


3 вересня. Бібліотекарі ВМЦБС прийняли участь у святкування Дня міста. Всі бібліотечні заходи зосередились в двох локаціях - "Вінниця істopична" та "Вінниця - кpаїна дитячих мpій". Бібліотекарі представили книжкову виставку "Вінниця. Нове обличчя давнього міста" проводили різноманітні майстер-класи, а для малят облаштували наметове містечко.
Театр танцю "Айседора", членом якого є бібліотекар бібліотеки-філії № 5, прийняв участь у святковому дійстві та на площі Театральній та показав свої здобутки. Учасники театру перевтілились у знайомих героїв старих фільмів: "За двома зайцями", "Весілля в Малинівці", "12 стільців", а також у образи аристократії минулого. Не помітити яскравих та неординарних акторів було просто неможливо. 

У День міста усі гості та учасники святкових заходів мали нагоду познайомитися проектом "Інклюзивний марафон", що триває у Вінниці завдяки ГО "Гармонія" та програмі Active Citizens Ukraine British Council Ukraine. Залучення мешканців міста до марафону за допомогою незвичних і цікавих локацій має позитивний ефект, знайомить людей з різними аспектами життя. Оскільки доступність - це також можливість отримувати інформацію, то бібліотекарі перебуваючи на подібних заходах також сприяють створенню інклюзивного середовища. Несподіваний і приємний подарунок отримали вінничани з порушенням слуху до Дня міста - пісню "Вінниця" Олександра Онофрійчука жестовою мовою. Кліп також був створений під час "Інклюзивного марафону" - проекту, що робить Вінницю кращою і добрішою.






5 вересня. На конкурс "Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці" подано проект "Тифлоцентр – бібліотека без бар'єрів". Із 97 проектів наші два були подані конкурсною комісією на розгляд міській громаді для голосування.

8-9 вересня. Члени нового тендерного комітету ВМЦБС Н. І. Скорик, Н. І. Слободянюк та А. В. Назаревич пройшли навчання за темою "Проведення торгів під ключ. Навчання за новим законом по всій Україні. Електронні торги"

13-20 вересня. Бібліотекарі бібліотеки-філії № 12 Т. М. Бондарцова і Н. М. Борісевич та бібліотекар ЦМБ Т. В. Калюжна навчались на курсах підвищення кваліфікації ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму. Тема навчання - "Місце і роль бібліотеки в системі національно - патріотичного виховання дітей".

15, 22 вересня. В рамках проекту "Освіта впродовж всього життя" бібліотекар бібліотеки-філії № 8 О. П. Мельнику спільно з ГО "Поділля-Соціум" провела тренінги з медіаграмотності для бібліотекарів ВМЦБС віком 50+.


16 вересня. Театр "Айседора", членом якого є бібліотекар бібліотеки-філії № 5 Л. А. Поворознюк, провів костюмований пікнік на території садиби ім. М. Пирогова. Костюми, що на учасниках театру, були пошиті на заняттях, які проходять у бібліотеці.


19 вересня. Відбулась чергова атестація бібліотечних працівників. Переатестовано 17 осіб, 8 з яких підвищили тарифні розряди.

20-21 вересня. Завідувач бібліотеки-філії № 7 Юрій Юрчак взяв участь у Всеукраїнському семінарі літературно обдарованої молоді. Захід відбувся за підтримки Національної спілки письменників України у м. Києві. 20.09 працівники ЦБДЮ спільно з Всеукраїнською молодіжною організацією "Фундація регіональних ініціатив" (ФРІ Вінниця) провели тренінг з тайм-менеджменту. Молодь з ФРІ Вінниця та інші активні молоді вінничани мали змогу отримати цікаву інформацію та практичні навички з управління часом.


22-24 вересня. Директор ВМЦБС І. О. Івасюк взяла участь у Форумі "Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу" з метою набуття нових креативних ідей та обміну досвідом.

22-24 вересня. Головний методист ЦМБ Т. А. Верещак взяла участь у робочій групі медійної мережі бібліотек в Україні, яка відбулась в м. Одесі в рамках проекту Goethe-Institut "Бібліотека - партнер Goethe – Institut: Мова. Культура. Німеччина".

22-24 вересня. Спільно з Клубом книголюбів в РЦ "Гармонія" бібліотекарі ЦБДЮ провели цікаву зустріч і говорили про єврейський гумор і не тільки.


26 вересня. Йде підготовка до відзначення Дня бібліотек: готовиться відеоряд до презентації бібліотек у ВМР, організується екскурсійна поїздка у ландшафний парк у с. Буки Київської області, визначені колективи та окремі спеціалісти для відзначення під час святкування.

28 вересня. Бібліотекарі ВМЦБС прийняли участь у ІV обласному бібліотечному форумі "Бібліотеки Вінниччини в реаліях сьогодення", приуроченому Всеукраїнському дню бібліотек, який відбувся в приміщенні Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва.
 
29 вересня. Бібліотекарів ВМЦБС з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек в урочистій обстановці привітала міська влада. Кращі структурні підрозділи ВМЦБС та спеціалісти були відзначені грошовими преміями та грамотами Вінницької міської ради.

29 вересня. До бібліотеки-філії № 13 та ЦБДЮ завітав народний депутат України VIII скликання, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування - Сергій Володимирович Кудлаєнко. Почесний гість привітав колективи бібліотек із Всеукраїнським днем бібліотек солодкими подарунками. Сергій Володимирович побажав бібліотекарям вдячних читачів, Завжди приємно зустрічатися з тими, хто цінує чужу працю і вважає її потрібною, та ще й отримувати від них подарунки.





Коментарі