Бібліотечні події липня 2016 року


Липень. Розпочато набір на курси чеської мови, які будуть працювати в ЦБДЮ у вересні поточного року.

Липень. Продовжуються ремонтні роботи в приміщенні ЦМБ та бібліотеки-філії № 12.

Липень. В рамках проекту "Бібліокараван", започаткованого заступник директора по роботі з дітьми С. М. Козловською, бібліотекарі ЦМБ, ЦБДЮ та бібліотеки-філії № 12 проводять майстер-класи для читачів бібліотек-філій № 9, 14, 17.




Липень. В рамках проект "Мистецькі вихідні" щосуботи на майданчиках біля десяти бібліотек-філій відбувались інтерактивні заходи.




7 липня. В рамках проекту "Бібліоартзупинка" на майданчику біля бібліотеки-філії № 1 читачка Н. Петричук провела майстер-клас з виготовлення ляльки-травнички та віночків.


10 липня. В парку Дружби Народів відбувся Купальський пікнік - справжній родинний відпочинок з купальськими вінками, сучасними локаціями і традиційними частуваннями. Центральна бібліотека для дітей та юнацтва теж дарувала вінничанам цікаві екологічні ідейки щодо сімейного відпочинку на природі і не тільки... Яскраві "Бджілки-сонечка" та "Веселі мухоловки" розважали вінничан, які вишикувалися в чергу за фірмовими вареничками з картоплею та вишнями від ГО "Гармонія". До речі, не оминув нашої розваги і очільник Департаменту культури Максим Філанчук. Його вправності можна позаздрити, адже не кожному, навіть дорослому, вдається спіймати мушку з першого разу!



17 липня. Бібліотекарі ЦБДЮ прийняли участь в серії вуличних інтерактивних акцій за проектом "Інклюзивн марафон" (організатор - ГО "Гармонія"). Перша акція пройшла в мікрорайоні Тяжилів. Більшість учасників різноманітних локацій - діти. Тут можна було вивчити слова жестовою мовою, побудувати зручний і доступний будинок, стати учасником перегонів на візках, відгадати звуки із зав'язаними очима та багато іншого.Розуміючи важливість вчасно і вдало поданої інформації працівники ЦБДЮ підібрали цікаві та нестандартні способи засвоєння та усвідомлення таких серйозних понять, як інклюзія, доступність, взаємодія і створення інклюзивного простору. Тож, усі охочі стали учасниками вікторини на тему доступності "Вінниця - місто, зручне для всіх", під час якої не тільки відповідали на поставлені запитання, а й шукали шляхи вирішення вже існуючих проблем та можливості їх уникнення в майбутньому.



18 липня. В ЦБДЮ відбулось вручення дипломів випускникам навчального проекту Technology Nation фонду Brain Basket. Навчання основам програмування відбувалося безкоштовно. 13 слухачів курсу успішно склали усі іспити, написали фінальний проект і стали випускниками першого потоку проекту Technology Nation. Більшість з них пройшли практику в декількох IT компаніях та декілька випускників працевлаштувалось.


20 липня. Стартував ремонт у бібліотеці-філії №15. Бригада бібліотекарів ВМЦБС звільнила приміщення від книжкового фонду та бібліотечного обладнання.

21 липня. В бібліотеці-філії № 11 відбулась мистецька дуель "Фотографи проти поетів" клубу фотомистецтва "Обрій" та Вінницьких поетів в рамках фестивалю Підкова Пегаса (поетичні читання та фотовиставка).

22 липня. В бібліотеці-філії № 1 відбувся захід "Ніч з Березою. Поетичні читання". Відома у Вінниці поетеса та неординарна творча особистість Ірина Береза спільно з бібліотекою запросила на вечір поезії та творчого спілкування поетів, прихильників та шанувальників поетичного слова, як митців,так і аматорів-початківців.



22 липня. Від ЦМБ  подано заявку на конкурс "Залучення громадськості до реформ", частиною якого є програма ПОЛіС. Програма має на меті вибудувати плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає, зокрема шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек та інших публічних платформ.

25 липня. Бібліотекарі ЦБДЮ в рамках проекту "Інклюзивний марафон" ГО "Гармонія" прийняли участь в інтерактивній акції у Парку Дружби народів.

Коментарі