Бібліотечні події травня 2016 року


3 травня. В ЦБДЮ відкрилась Великодня виставка дитячої творчості "Краса врятує світ". Тут представлені роботи вихованців Вінницького міського палацу дітей та юнацтва. Неймовірно гарні роботи усіх як з новими техніками, так і з традиційними видами мистецтва.


4-5 травня. В РЦ "Гармонія" консультанти від БФ "Подільська громада" Олена Данілова та Мар'яна Трачук провели тренінг для переможців конкурсу "Аукціону проектів". В навчанні прийняв завідувач бібліотеки-філії № 7  Ю. В. Юрчак - автор проекту "Побачте нас", що увійшов в п'ятірку кращих проектів. 



5 травня. В  бібліотеці-філії № 11 директор Львівського представництва ВШЕПіМН ім. Е. Ліпінського Софія Ферта презентувала новий навчальний проект. Вища школа економіки, права та медичних наук у місті-побратими Кельце запрошує на навчання вінничан. Цей заклад входить у першу п'ятірку серед приватних польських вузів в рейтингу вподобань роботодавців. Офіційне представництво ВШЕПіМН у Вінниці організовує для абітурієнтів безкоштовний інтенсивний курс польської мови.


6, 14 травня. Профспілковий комітет та колектив ВМЦБС тепло привітали тих працівників бібліотечної системи, які стояли на зорі її створення і носять почесне звання - ветеран Великої Вітчизняної війни та "діти війни".



14 травня. Працівники ВМЦБС прийняли активну участь у проведенні Дня Європи у Вінниці. Увагу вінничан привертали локації, які були присвячені країнам Європи та розміщувались по вулиці Соборній. Одна із них - це Італія. Книжкова виставка "Італія від "А" до "Я" висвітлювала інформацію про країну. Прикрасою локації "Італія" були "венеціанські моделі". А маленьким вінничанам до вподоби дитяче бібліотечне містечко "Evrokids". Члени ГО "Культурний Всесвіт" реалізовуватимуть проект "Побачте нас", метою якого є створення безбар'єрного середовища та забезпечення вільного доступу незрячих та слабкозорих людей до об'єктів соціальної інфраструктури, підвищення соціальної інтеграції незрячих та слабкозорих людей та формування у молоді адекватного ставлення до людей з проблемами зору. Під час святкування Дня Європи проводилась робота з мешканцями міста для підтримки проекту.






18 травня. Бібліотекарі ВМЦБС прийняли участь у тренінгу, організованому ГО "Ахалар" на базі РЦ "Гармонія".

19 травня. В бібліотеках ВМЦБС відбулась низка заходів, приурочених Дню вишиванки. Так, бібліотекарі ЦМБ спільно з центром "Барви України" провели майстер-клас та флешмоб "Вишиванка - генетичний код України". В бібліотеці-філії № 13 відбулась тематична екскурсія "Українські вишиванки - наче райдуги світанки".




21 травня. Стартував проект "Людина на тлі епохи". Його організатори - О. М. Вергун, завідувач бібліотеки-філії № 1 та головні бібліографи ЦМБ Н. І. Слободянюк і Л. П. Домашевська. Надихнула нас на цю працю історик Оксана Романюк, яка має великий досвід в організації подібних проектів. Вона ж є нашим учителем і партнером у цій роботі. Мета проекту: 1) виявлення характерних рис повсякденного життя вінничан за радянських часів;
2) розширення уяви про функціонування тогочасних бібліотек; 3) з’ясування, як трансформувалася свідомість радянських громадян в часи кардинальних політичних зрушень, що призвели до утворення незалежної Української держави. Наш перший респондент - Неля Григорівна Мирончак, надзвичайно цікава людина, журналіст за фахом, давня читачка бібліотеки № 1.


26-29 травня. У Вінниці відбувся ІІ Міжнародний фестиваль оповідання "Intermezzo" - Intermezzo Short Story Festival. Фестиваль, присвячений постаті видатного українського письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинського. Гасло цьогорічного фестивалю: "Приватні моря, спільні береги" з фокусом на темі моря в літературі. Дитяча програма була представлена на базі бібліотеки № 1.

26 травня. ГО "Подільська громада" в рамках програми "Клуб донорів" та за підтримки ІСАР "Єднання" та Консалтингової компанії "Діяти" вперше у Вінниці провела "Аукціон проектів". За фінансовими результатами п'ятірку переможців очолив проект "Побачте нас" від ГО "Культурний всесвіт" - 17 197 грн. 08 коп. Організатори йшли до цього більше місяця у кілька етапів. Спочатку 19 травня відібрали п'ть найкреативніших ідей. Потім допомагали п’яти командам із створенням оригінальних презентацій - щоб не якийсь там Power Point. І, нарешті, 26 травня кожен вінничанин, котрому не було шкода мінімум 200 гривень, "голосував" грошима за той проект із п'ятірки, який йому найбільше до вподоби.




26 травня. Створено новий блог бібліотеки – філії №14.

26 травня. В бібліотеці-філії № 6 з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відбулось урочисте відкриття виставки творчих робіт учнів центру "Барви Поділля".



Коментарі