Бібліотечні події березня 2016 року


березня. З нагоди Всесвітнього дня котів у бібліотеці-філії № 11 презентовано виставку "Кіт - смугасте щастя". На ній представлено роботи вихованців художньої студії "Акварель". 


березня. Стартував сезон бібліотечного кінозалу в ЦМБ ім. І. В. Бевза. Гостями першого кіносеансу стали учні ЗОШ № 6. В рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина" відбувся показ фільму "Оствінд" німецькою мовою з субтитрами. По завершенні сеансу бібліотекарі провели вікторину за фільмом. За правильні відповіді діти отримали сувенірами від Гете-Інституту. В програмі роботи кінозалу планується показ художніх, документальних, анімаційних фільмів, обговорення, дискусії.

13 березня. В Центральному міському парку Вінниці відбулось свято "Колодія величаємо, Весну - красу зустрічаємо". На площі біля Літнього театру о 12:00 зібрались понад сотня вінничан та гостей міста, щоб взяти участь у гуляннях та народних забавах і веселих конкурсах на святі проводів зими та зустрічі весни. І цього разу бібліотеки Вінницької міської ЦБС виступили у зовсім незвичному для себе амплуа. Майстрині центральної міської бібліотеки, центральної бібліотеки для дітей та юнацтва, бібліотек-філій № 1, 6, 7, 8, 13 напекли млинців із житнього та пшеничного борошна, зробили їх і простими і "з припіком": маком, горохом, грибами, сиром, повидлом - яблучним, аличевим, вишневим - на всі смаки. Відвідувачі та учасники святкування із задоволенням знайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці, знайомилися з оригінальними рецептами приготування різноманітних страв, традиційних для Масляної.



15 березня. В ЦБДЮ стартував Всеукраїнський проект з безкоштовного навчання комп’ютерному програмуванню "Technology Nation" від Фундації BrainBasket". Даний курс дозволить всім бажаючим отримати ІТ-освіту світового рівня та вивчити основи найбільш популярних мов програмування, що дасть слухачам хороший базис для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері. На організаційне засідання в бібліотеці відбулось знайомство менторів (наставників) із групою учасників, обговорено основні питання організації навчального проекту. З метою виявлення найбільш мотивованих та підготовлених, ментори дали учасникам домашнє завдання - написати програму мовою Stratch.



24 березня. ЦБДЮ приймала в своїх стінах слухачів Вінницького обласного навчально-методичного центру галузі культури, мистецтва та туризму. Бібліотекарі районних, міських і селищних бібліотек області підвищували свій фаховий рівень з актуальної на сьогодення теми: «Роль публічної бібліотеки у соціокультультурному просторі міста та селища міського типу». Заступник директора по роботі з дітьми Вінницької міської ЦБС С. М. Козловська на прикладі своєї бібліотеки розкрила бібліотечним працівникам області тему "Конструювання інформаційного середовища бібліотеки та моделі обслуговування користувачів". Також з лекцією перед слухачами виступила завідувач науково-методичного відділу ВОУНБ ім. Тімірязєва Т. М. Марченко.

29 березня. на сайті Вінницької міськради для громадського голосування опубліковано проектні пропозиції мешканців міста в рамках І етапу проекту "Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці. 5 000 000 на проекти". Від ВМЦБС зареєстровано наступні проекти:
"Бібліотека - захоплююче дозвілля» ЦБДЮ (передбачає влаштування "Галявини казок" довкола ЦБДЮ і створення музею іграшки в ЦБДЮ),
"Сучасна бібліотека: руйнуємо стереотипи" філія № 8 (передбачає створення літньої релаксаційної зони перед бібліотекою).






26 березня. В бібліотеці № 8, уже традиційно, відбулось засідання літературно-мистецького об'єднання "Автограф" під назвою "Поезії акорди кольорові".




31 березня. 9 бібліотек ВМЦБС підготували 13 учасників для участі у загальноміському конкурсі читців сатири і гумору «Вінницька гуморина» ім. А. П. Гарматюка, який відбувся у Вінницькій дитячій школі мистецтв (вул. Брацлавська, 85, колишня вул. Островського).



31 березня. у стінах ЗОШ № 15 з нагоди Року англійської мови в Україні працівники філії №13 організували і провели країнознавчий турнір серед учнів 8-Б класу. Чотири команди восьмикласників змагалось за звання найкращих знавців англомовних країн. На учасників чекали завдання, пов'язані з Великою Британією, США, Ірландією, Австралією, Канадою та Новою Зеландією. Змагання захопило учасників так, що вони навіть не помітили як проминув час.


Коментарі