Жовтень голосує, виграє і навчається.

Жовтень поточного року розпочався з активного голосування вінничан за кращі проекти, подані на голосування в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». На голосування винесено 42 проекти: 25 великих та 17 малих, які будуть реалізовані у 2019 році.
01.10 - 15.10  У 14-ти бібліотеках-філіях були організовані загальноміські пункти для голосування, які активно відвідували мешканці мікрорайонів міста. За попередніми підрахунками по Бюджету громадських ініціатив два проекти, базами впровадження яких є наші бібліотеки, вийшли переможцями:
1) «Шашково-шахматний клуб в Тяжилові» (філія №7, 4 181 голос, вартість проекту – 200 тисяч гривень);
2) Проект «Історія та легенди Вінниці» за результатами голосування вінничан опинився на п’ятому місці з кількістю голосів 2 288. Він стосується видання книги «Легенди Вінниці» та створення краєзнавчої студії в приміщенні бібліотеки-філії №1 (вартість – 556 тисяч 80 гривень).





Протягом місяця працівники ВМ ЦБС продовжували активно популяризувати проекти "Бібліотека здатна дивувати",в основі якого є створення міні - «Музею іграшки», лялькового театру «Сонячний зайчик» та бібліокінозалу «Аншлаг? Аншлаг!» в приміщенні бібліотеки по проспекту Космонавтів, 63, а також проводили окремі заходи в рамках соціально-просвітницького проекту"Дитяча інклюзивна література як дієвий інструмент формування сприятливого простору в сфері освіти".
У жовтні ми навчали і у нас навчались. Окремі структурні підрозділи ВМ ЦБС стали базою навчання для працівників культури та освіти області :
21.10 - Центральна бібліотека для дітей та юнацтва приймала слухачів факультету підвищення кваліфікації Вінницького обласного навчально-методичного центру галузі культури, мистецтв та туризму. Провідні спеціалісти ВМЦБС знайомили колег-бібліотекарів з усієї області зі своїми здобутками в проектній діяльності.

24.10 - В читальному залі бібліотеки-філії № 16 відбувся семінар - тренінг для вчителів праці середніх шкіл Вінницької області «Вироби зі шкіри та бісеру на уроці», для вчителів, що проходять навчання в КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».


24.10 –26.10 - На базі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва відбулась VІ Міжнародна науково-практична конференція «Усна історія: теорія, метод, джерело», на яку були запрошені директор ВМ ЦБС Івасюк І.О. та головний бібліограф з краєзнавчої роботи Домашевська Л.П.



Додаткову інформацію про роботу бібліотек див. у електронних мережевих журналах філій.




Коментарі