«Kids police city» і не тільки...


Липень поточного року був насичений різноманітними заходами, незважаючи на активний відпускний період. Серед подій, які набули історичного значення у розвитку нашої ЦБС є перш за все підготовка до відкриття та початок роботи за проектом «Kids police city».

Цей проект впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії з громадськістю на засадах партнерства (CPIF), Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАС), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг ЛТД» за фінансової підтримки уряду Канади. Мета проекту - нагадати дітям та дорослим «Закон безпеки дорожнього руху»; розвивати творчий потенціал дітей; виявити та підтримати юні таланти, підвищити рівень довіри населення до правоохоронних органів та побудувати партнерство і взаємодію між поліцією і населенням.

Керівник проекту - голова громадської організації «Культурний Всесвіт» Верещак Тетяна Анатоліївна та провідні спеціалісти Вінницької міської централізованої бібліотечної системи доклали чимало зусиль до організації і проведення циклу заходів спільно з представниками поліції. Бібліотекарі розпочали впроваджувати новий для Вінниці проект на території бібліотеки-філії №14, що розташована у мікрорайоні Хутір Шевченка. Там була оперативно організована робота по облаштуванню автотреку із умовами дорожнього руху у мініатюрі, нанесено дорожню розмітку, виготовлені дорожні знаки. Керівники проекту розробили сценарії з відкриття «Kids police city» та подальших занять по темам "Абетка дорожнього руху", "Будь безпечним на дорозі" та ін.








- На початку липня прийшло приємне повідомлення про виграш. Бібліотекар філії №13 Щусь Надія Василівна прийняла участь та залучила активних користувачів до конкурсу ГО "Вікімедіа Україна" за інформаційної підтримки Молодіжної секції УБА з наповнення україномовного розділу Вікіпедії статтями про об'єкти культурної спадщини краю. Доповнена стаття про класика єврейської літератури Овсія Дриза ввійшла до п'ятірки найкращих у номінації "Найкраща поліпшена Вікістаття" 

-З новою силою запрацював загальноміський проект "Мистецькі вихідні" на базі бібліотек - філій №2,5,6,7,8,11,12,ЦБДЮ. Активні учасники отримали солодкі подарунки від "Ласунки"- спонсора проекту.

- Завершується ремонт кімнати в ЦБДЮ під музей іграшки та 3Д-кінотеатр за отримані грантові кошти в результаті виграного проекту "Бібліотека здатна дивувати" в рамках конкурсу проектів Бюджету громадських ініціатив. Підрядник - ТОВ "Майстри Поділля".

- Протягом липня встановлені три кондиціонери в бібліотеках-філіях №1,№14, ЦБДЮ. Виконавець робіт - ФОП Дзюбенко І.М.

- В рамках інформаційної кампанії конкурсу Бюджету громадських ініціатив м.Вінниці в NGO-хабі по вул. Пушкіна,11 відбулось публічне представлення авторських  проектів у "Ярмарку проектів". Працівники ВМ ЦБС опікувались і підтримали яскравою презентацією спільний проект за №16 "Історія та легенди м.Вінниці", метою якого є видання краєзнавчої книги М.М.Пащенка "Легенди Вінниці" та створення краєзнавчої студії на базі бібліотеки-філії №1.

- У ЦБДЮ відбулась презентація фотовиставки "Зниклий світ Прикарпатської Русі на фотографіях Рудольфа Гульки". ЇЇ організовано за сприяння Центру з вивчення чеської мови,який існує на базі юнацького відділу бібліотеки. Тривалість виставки - липень-серпень.








Всі інші події і заходи липня можна побачити на сайті та блогах бібліотек-філій.

Коментарі