Травень 2018 року під гаслом VinBookFest.

Весь травень був насичений подіями, які передували проведенню фестивалю VinBookFest. В рамках конкурсу "Бюджет громадських ініціатив" працівники ВМ ЦБС виграли проект "Читай,улюблене місто !" Один із пунктів проекту - виготовленя "читаючих"лавок, які на початку місяця були встановлені біля міських бібліотек.



Другий пункт проекту "Читай,улюблене місто !" - виготовлення та розміщення соціальної реклами. Для фотосесії було запрошено відомих вінничан, які популяризують культуру читання.

Разом з тим працівники бібліотек продовжували втілювати у життя і інші свої напрацювання:
05.05 В ЦМБ на зустріч до ГО "Територія мам" була запрошена практичний психолог, психотерапевт Юлія Моргун, з якою продовжили спілкування по темі: "Багатогранне материнство".
10.05 Праціники ВМ ЦБС продовжують підвищення свого професійного рівня у співпраці з іншими громадянськими інституціями. В Полтавському художньому музеї відбувся воркшоп "Культура як метод для суспільних змін". Під час заходу працівники культури з різних організацій та регіонів країни,серед яких була і представниця Вінницької міської ЦБС Оксана Крижанівська,обговорювали інструменти для перетворення своїх інституцій на драйверів розвитку громадянського суспільства разом з експертами зі Швеції, Білорусії та України.



13.05 Тісна співпраця бібліотек з організаторами загальноміських заходів.Так працівники юнацького відділу ЦБДЮ Крижанівська О.А. та Мялківська С.І. взяли активну участь у 2-му міському фестивалі "«MamaFest». Ними були проведені майстер-класи з об’ємної паперопластики. 


14.05 - 21.05  Відповідно до Календарного плану підвищення кваліфікації працівників культури області на 2018 рік, затвердженого наказом управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації від 29.12.2017р. №158, до Вінницького обласного навчально-методичного центру галузі культури, мистецтв та туризму була запрошена така категорія спеціалістів, як бібліографи-краєзнавці ЦБС, районних, окремих міських бібліотек.Тематика навчання -"Роль публічних бібліотек у розвитку краєзнавства", за якою від центральної бібліотеки була направлена головний бібліограф Домашевська Л.П.
18.05 На площі біля пам’ятника М. Коцюбинського відбувся фестиваль VinBookFest, який у 2018 році набув загальноміського значення.Ініціатор фестивалю - ВМ ЦБС , ГО "Культурний Всесвіт" та БФ "Відкрита книга". Основна ідея фестивалю - об'єднати можливості бібліотеки, видавництва, книгарень та авторів книг у популяризації читання серед мешканців та гостей міста.Фіналом проведення фестивалю VinBookFest стала екскурсія містом "Поетичний салон - TRAmART"





19.05  Працівники ВМ ЦБС на майдані  Незалежності взяли активну участь у святкуванні Дня Європи, креативною частиною якого стало продовження проведення фестивалю  VinBookFest,За два дні наші заходи відвідали більш як 2000 мешканців міста та гостей обласного центру. 



24.05 Бібліотекарі філії №11 налагодили співпрацю з Державною реабілітаційною установою "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Поділля"(куратор Юдін О.Б.) У цей день відбулась презентація фотовиставки випускників центру.На багатьох роботах моделями були люди з інвалідністю, які здобули професію фотографа. 


28.05 - 01.06 Бібліотекар 1-ї категорії ЦБДЮ  Крижанівська О.А. подала заявку і виграла участь у навчальному семінарі  для фасилітаторів в рамках проекту "Активні громадяни" Британської Ради в Україні.
30.05 В рамках координації роботи з ГО "Поділля-Соціум та клубом "Імпульс" на базі інформаційного центру ЦМБ ім. І. Бевза  розпочав роботу гурток з вивчення англійської мови для людей поважного віку.





Коментарі