Профспілка - з нами!



Відчутну роль у діяльності Закладу культури ВМ ЦБС відіграє і первинна профспілкова організація, яка створена у 1976 році і на сьогодні є основним регулятором трудових прав і соціальних гарантій між адміністрацією і трудовим колективом. 16 квітня поточного року на базі ЦМБ ім.І. Бевза відбулись звітно-виборні збори профспілкового комітету ВМ ЦБС.

На обліку в первинній профспілковій організації ВМ ЦБС перебуває 82 членів, з них - 80 жінок.Основними напрямками діяльності первинної профспілкової організації є захист професійних, трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, організація змістовного дозвілля наших працівників.За минулий звітний період у нашій країні відбулося чимало змін як позитивних, так і негативних: економічна нестабільність і не виважені економічні реформи, зростання цін та тарифів на соціально значущі товари і послуги, а також - військові події на Сході. В таких складних умовах на першому плані перед профспілковою організацією стоїть питання про соціальний захист прав та інтересів працюючих; покращення соціально-правових відносин в колективі, ефективне виконання умов колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом, зміцнення дієвості профспілкової організації ВМ ЦБС.

З метою покращення соціально-економічних потреб членів профспілки постійно виплачувались матеріальна допомога на оздоровлення, на поховання близьких родичів, грошові винагороди з нагоди ювілеїв та професійних свят.Профком творчо підходив до відзначення святкових дат у житті наших колег: кожний ювіляр, який досяг поважного віку, отримав грошову винагороду в розмірі 500 грн., вітальну листівку зі словами подяки та квіти.Щороку до Міжнародного дня 8-го Березня кожна жінка – член профспілки – отримувала подарунок.

За підтримки профспілки щорічно до Всеукраїнського Дня бібліотек культурно-масова комісія організовує екскурсії по різним куточкам України та рідного Поділля для збагачення світогляду бібліотекарів з історії та культури нашої Батьківщини. Так, у 2015 році здійснили поїздку у музей родинної ікони (місто Радомишль Житомирської області), у 2016 році працівники бібліотек відвідали заповідник Олександрія та Буки (Київська область), у 2017 році відбулась екскурсія до м. Чернівці, де члени колективу відвідали університет, ознайомились з містом по темі: «Відкрий для себе Чернівці» та долину тюльпанів, а в 2018 році всі були зачаровані краєвидами м. Умань та його парками. Більша частина коштів на всі ці поїздки - за рахунок профспілкової організації. Організовуються культпоходи у театр ім. Садовського, на гастролі видатних діячів культури та мистецтва. Профспілка заздалегідь дбає про новорічні подарунки для дітей, батьки яких є членами профспілки. Діти працівників мають змогу відвідувати Новорічні ранки в кіноконцертній залі «Плеяда» та у музично-драматичному театрі ім. Садовського. Профком ніколи не залишає поза увагою ветеранів, які перебувають на заслуженому відпочинку, їх ми вітаємо з державними святами, запрошуємо на заходи.

Є майбутнє у профспілок. Будуть конкретні результати – буде масовість і довіра до пофспілки.

















Коментарі