Вересень: залік минулого та завдання на новий навчальний рік


Відійшов у історію  вже і вересень поточного року. Серед цікавих і знакових подій місяця можна визначити наступні:
  • Продовжується ремонт у приміщенні бібліотеки-філії № 13. Підрядник – ПП «Сервісвінбуд» (м. Вінниця). 



  • Завершився монтаж меблів для міні-музею іграшки в ЦБДЮ. Ведеться робота по облаштуванню скульптури біля ЦБДЮ.




  • На початку вересня працівники бібліотек підвели підсумки гарячих літніх проектів:
- Завершився загальноміський інтерактивний проект «Мистецькі вихідні-2018». Працівники ЦМБ ім. І. Бевза, Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва, бібліотек-філій № 7 і № 12 взяли участь у закритті «Мистецьких вихідних» на майдані Незалежності біля фонтану «Мушля». Учасники свята залюбки займалися на майстер-класах, запропонованих бібліотекарями. Діти виготовляли оригінальні книжкові закладинки, квіти та пташки в техніці оригамі, яскраві соняхи та пальчикові фігурки потішних звірят.


- На завершення проекту «Kids police city» (дитяче поліцейське містечко) в бібліотеці-філії № 14 працівники ЦМБ  провели практичний урок «На майданчику грай - правила не забувай».
  • Бібліотекарі традиційно тісно співпрацюють з іншими громадськими та благодійними організаціями, учбовими закладами:
- Першого вересня в усіх бібліотеках пройшов День знань. Наприклад, в ЦБДЮ він був організований за темою «Світ нових відкриттів, здивувань, сподівання», на який запросили учнів 2-А класу школи-гімназії № 23.

- В перший день осені саме з нагоди Дня знань відбувся "Марафон Дитячих Проектів" на площі біля центрального універмагу, організаторами якого виступили ГО "Фантастика" та бібліотека-філія № 6.В програмі заходу були веселі конкурси, ігри, естафети. Користувачі бібліотеки теж взяли участь у марафоні, реалізувавши проект "Творчі діти". Для охочих до творчості дітей були підготовлений майстер-клас "Веселе кошеня".

- 14.09  В рамках співпраці з заочним абонементом Гете-інститутам в Україні на базі надісланих ними підручників у читальній залі ЦМБ продовжує свою роботу гурток з вивчення німецької мови для наймолодших "Граючись - навчаємось".
- 18.09 Працівники ЦБДЮ долучилися до святкування Дня батька. Захід організувала у Парку Дружби Народів громадська організація "Вінницька європейська стратегія". Бібліотекарі вчили присутніх виготовляти оригінальні листівки для татусів.
- 30.09 У бібліотеці-філії №14 відбулося святкове дійство для людей похилого віку «Щоб осінь життя золотою була». Співорганізаторами цих гостин були голова місцевого квартального комітету Філипівська Антоніна Іванівна та секретар цього комітету Березовська Тетяна Миколаївна.
-  В читальній залі філії №1: 
 17.09 відбулась презентація виставки робіт італійського художника і архітектора Фабіо Баріларі "Читати місто", оглянути яку були запрошені студенти-архітектори та дизайнери першого курсу Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА. Особливе ставлення Фабіо Раріларі до архітектури бібліотек Німеччинни та його творче бачення зацікавили майбутніх архітекторів.
18.09 пройшла зустріч вінницьких письменників з учасниками Всеукраїнської Наради молодих літераторів Національної спілки письменників.
26.09 пройшла презентація літературної збірки «Леонтович єднає міста» та її упорядником Віталієм Михайловим з міста м. Покровськ Донецької області. У збірку увійшли поезії відомих українських поетів, вінницьких майстрів слова та авторів діаспори із Польщі, Італії. На заході були присутні автори поезій із Вінниці, Хмельницького, Житомира.
Провідні спеціалісти ВМ ЦБС продовжують підвищувати свою кваліфікацію та подають свої кандидатури на участь у учбових проектах:
-  Так,заступник директора по роботі з дітьми Козловська С.М. була запрошена на науково-практичний семінар «Міжнародні бібліотечні стандарти» до Гете-інституту у м.Київ.


- 19.09-22.09 Бібліотекар ЦМБ Ольшевська – Мельник Т. відвідала ІХ Львівський міжнародний бібліотечний форум, який відбувся в межах Міжнародного книжкового «Форуму видавців» у м.Львові;
- 20.09 У бібліотеці-філії №1 відбувся семінар-практикум для завідувачів міських бібліотек на тему «Впровадження УДК в практику роботи бібліотек»;
- 25.09  Певні спеціалісти ЦМБ та бібліотек-філій  пройшли навчання для здійснення процедури голосування відповідно до «Положення про Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці», яке затверджено в новій редакції рішенням Вінницької міської ради від 23.02.2018 року № 1071 та рішення виконавчого комітету міської ради від 22.03.2018 року № 577, де заплановано проведення загальноміського голосування за проекти, які отримали позитивну оцінку. 
  • Працівники бібліотк міста прийняли участь у роботі молодіжної секції УБА.
 Так,в рамках проекту "Displаy - кросинг"Вінницька центральна міська бібліотека ім.І.Бевза і бібліотека-філія №7 організували експозицію виставки «Читай зі смаком».


Окрім того:
  • 08.09
  • Колектив Вінницької міської централізованої бібліотечної системи (бібліотеки-філії № 1,2,7.8,12,ЦМБ,ЦБДЮ) долучився до святкування Дня міста та представив для вінничан та гостей міста цікаві локації: фотозону - просторову інсталяцію зі старих фотографій «655», креативні фотозони з газет та журналів, виставку порад та цікавинок від клубу органічного землеробства під назвою "ЕКО: стиль життя", а також лаунж-зону для відвідувачів свята.



    18.09 - У ЦМБ імені І.Бевза відбулась чергова атестація бібліотечних працівників.
    21.09 - До Всеукраїнського дня бібліотек працівники бібліотечної системи здійснили екскурсію до міста Умань в Національний дендрлогічний парк «Софіївка» Національної Академії наук України.


    28.09 - Відбулася презентація проекту «Бібліотека здатна дивувати». Цей проект був виграний в минулому році, а реалізований вже в цьому році в рамках конкурсу «Бюджету громадських ініціатив», які щорічно проводить Вінницька міська рада. В рамках проекту: міні – музей іграшки, бібліокінозал у форматі 3-D, ляльковий театр «Сонячний зайчик» та скульптурна композиція»Книжка», розташована на квітучому майданчику перед бібліотекою. Автор проекту – заступник директора по роботі з дітьми Козловська С. М.





    Коментарі