Листопад 2017: у дружбі та співпраці - до нових звершень


Листопад. Впродовж місяця фахівцями ВМЦБС надавалась методична та практична допомога колективам бібліотек № 1 та № 14 з метою підготовки до відкриття після капітального ремонту.




Листопад. На чисельні прохання користувачів у бібліотеці-філії № 12 розпочав роботу Комп'ютерний гурток. 



1 листопада. Фахівці ВМЦБС прийняли участь у семінарі зі створення аудіодискрипції, організованого РЦ "Гармонія" для працівників культури. Аудіодискрипція - це спеціальний коментар для людей з порушеннями зору.



7-14 листопада. Бібліотекар бібліотеки-філії № 16 С. І. Титаренко та головний бібліограф ЦБДЮ Л. В. Надольна пройшли навчання на курсах підвищення кваліфікації при ВО НМЦ галузі культури, мистецтв та туризму за темою"Удосконалення комп'ютерної грамотності та написання грантових проектів".

7-11 листопада. З нагоди Дня толерантності бібліотекарі бібліотек-філій № 2 і 5 провели тематичний тренінг для пацієнтів Вінницького обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію.



9 листопада.  Для фахівців з обслуговування юнацтва в ЦМБ відбувся семінар на тему "Бібліотека - OPEN AIR для молоді".



1 листопада. Фахівці ВМЦБС взяли участь у тренінгу "Ейдетика для дорослих", який відбувся у стінах ЦБДЮ. Тренер - дипломований спеціаліст Світлана Швець.



21 листопада.  В бібліотеці-філії № 13 комісія обласного управління культури атестувала аматорський ансамбль "Ретро"на звання народного. Популярності цей колектив набув завдяки проекту "З піснею по життю", який діє на базі цієї бібліотеки.



22 листопада.  "4" - так називається виставка робіт учасників фотоклубу "Обрій", відкриття якої відбулось цього дня в бібліотеці-філії № 11. В експозицію увійшли 48 робіт 12 авторів.



25 листопада. Чергове засідання клубу "Зустрічі без прощань" (бібліотека-філія № 11) пройшло в форматі іспиту з літератури. Впродовж двох годин поки тривав захід його учасники мали змогу відчути себе студентами. Екзаменаційними білетами були вірші вінницьких молодих поетів.



27 листопада. Депутат вінницької міськради О. М. Ревунов подарував бібліотеці-філії № 7 принтер. В приміщенні бібліотеки діє громадська приймальня депутата. Він цікавиться життям бібліотеки та запитами її користувачів. Завдяки його піклуванню фонди філії поповнились книгами для дітей та новими творами художньої літератури. Для цікавого дозвілля Олександр Миколайович передав для дітей ігри та солодкі подарунки.



28-29 листопада. У тренінгу за проектом "Культурно-мистецька резиденція" (галерея "Інтер-Шик") прийняли участь директор ВМЦБС І. О. Івасюк, заступник директора по роботі з дітьми С. М. Козловська та головний методист Т. А. Верещак. 



30 листопада. У семінарі "Джерело надхнення - книга. Всесвіт дитячої творчості" (ОБД ім. І. Франка) прийняли участь заступник директора по роботі з дітьми С. М. Козловська та завідувач відділу обслуговування дітей бібліотеки-філії № 12 С. С. Дубицька.

30 листопада. В ЦМБ відбулась презентація соціально-просвітницького проекту "Кроки довіри", який втілювався в рамках Пітчингу проектів за програмою "Active Citizens" при підтримці British Gounсil Ukraine, Вінницької міської ради та ГО "Гармонія".



30 листопада. У рамках спільного проекту "Озвучимо книги для незрячих" Центру концертних та фестивальних програм та центральною міською бібліотекою імені І. Бевза, актори театр-студії "Сьоме небо", учасники проекту "Читай-місто" та фахівці бібліотеки записали аудіокнигу для людей з вадами зору "Дощило птахами" Жослін Сосьє.


Коментарі